Acute fase verloop?

 • #1

  Beste

  Korte situatieschets nacht vrijdag op zaterdag een onveilig contact gehad met een vrouw (ik als man) meerdere keren in haar gespoten maar niks opgemerkt wat verdacht zou kunnen zijn (vlekjes, wit vocht etc). OP zich zou ik me geen zorgen maken niet naarmate ze meer dronk er meer uitkwam van veel wisselende contacten...hoewel ik dat op voorhand vroeg zei ze 2 of 3...

  Temperatuur meet ik onder de tong. Als ik mijn temperatuur normaal meet is dat 35.8 a 36.2 door covid doe ik dat het laatste jaar wel elke paar dagen.

  Zondagavond beginnende keelpijn met gezwollen lymfeklier rechts.
  In deze tijden Covid denk je direct aan Covid dus even laten testen op maandagmiddag maar die was negatief.

  Maandag werd dat al iets slechter keelpijn en slikproblemen en tegen de avond ook lichte koorts 37., 12u geslapen.

  Dinsdag de hele dag door "ziek" en tussen de 37 en 37.7 koorts. intussen ook beide klieren gezwollen slikken en eten was dus zeer moeilijk. 12u geslapen

  Woensdag licht positieve temperatuur 37.2 bij het opstaan kort na de middag tot op het einde van de dag bleef dat tussen de 36.8-37.1 schommelen. De keel was net iets beter maar slikken/eten was nog steeds pijnlijk. Opkomst van een witte tong en speeksel is meer wit dan doorzichtig.

  Ook een urine test laten doen op Chlamydia en Gonorroe gezien ik ook een vermoeden had van Chlamydia als man de gekende witte druppel in de ochtend. Voorschrift voor doxycycline waarvan ik er eentje nam woensdagmiddag en donderdag voormiddag.

  Donderdag opgestaan met lichte koorts 37,2. De slikproblemen zijn van de baan (door doxycycline?) halfweg de dag ook het resultaat van de urine test negatief op chlamydia en gonorroe.
  doorheen de dag alles vrij normaal op 36.5 maar ik vermoed dat dit door de doxycycline was?
  Rond 19u terug naar 37.2

  1. Kan dit wijzen op een acute fase? Dokter en google zeggen bijna allemaal 2a4 weken maar hier en daar vind je ook wel eens na enkele dagen.

  Ik heb al 2* chlamydia gehad en die test was na 48u ook al positief terwijl men spreekt van minstens 1 week incubatie.

  2. Een test zeggen ze 6 weken wachten maar een combo test is toch ook bijna 100% duidelijk na 4 weken?  4 weken dat zijn nog 20 dagen..

  3. Combo Test na 15a20 dagen is onbetrouwbaar bij een negatief resultaat,  maar positief is positief?
  Wat is een  RNA-test?

  4. Zoal het merendeel zit het waarschijnlijk tussen de oren maar je zal maar een van die enkele 100den zijn die de hoofdvogel afschiet.

  Reageer
  #2

  Om te beginnen zie ik je telkens schrijven dat je koorts had. Die had je dus echt niet. Koorts begint pas boven 38 graden.
  De testen waren veel te vroeg. Ook de klachten waren in principe te vroeg voor een soa
  1. Te vroeg voor acute fase
  2. Een combi test is zeker geen 100% bij 4 weken, 99% bij 6 weken
  3. 15 - 20 dagen is gewoon te vroeg. Een RNA test, test op aanwezigheid van DNA van het virus en niet op antistoffen
  4. De gemiddelde besmettingskans bij een éénmalig onveilig heteroseksueel contact met iemand die geïnfecteerd is, wordt geschat tussen de 0.014% (insertief vaginaal contact)

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reply John!

  We zitten nu op bijna 2 weken en ik ben er nog steeds niet 100% door, hoewel je dat geen koorts noemt zit ik tegen de avonden wel altijd een 0.5 tot 0.7 hoger dan wat normaal ik voor mij (36.5).

  Test is ingepland net na pasen dat zal net 4 weken zijn.

   

  Reageer
  #4

  0,5, 0,7 hoger dan 36,5 is niet eens verhoging, maar een normale lichaamstemperatuur. En die wisselt nog wel eens door de dag

  Reageer
Reageer op: Acute fase verloop?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief