Condoom

  • #1

    Als je als man zijn die met andere mannen sex heeft altijd keurig een condoom gebruikt moet je, je dan eigenlijk zorgen maken om hiv? Dan bedoel goed condoom gebruik en na het klaar komen steeds wisselt.

    Reageer
    #2

    Eigenlijk niet

    Reageer
    #3

    Beste,

    Ik ben bi en heb regelmatig sex met andere mannen. Vorige maand anale sex gehad met iemand die ik al ongeveer 3 jaar ken en deze maand ook anale sex met andere man. Bij anale sex heb ik altijd schrik dat condoom zou scheuren en ik probeer mijn partners er daarom zorgvuldig uit te kiezen en te vragen naar hun hivstatus. Telkens is er een condoom gebruikt en glijmiddel. Het condoom bleef telkens intact en ze zijn klaargekomen in het condoom terwijl het condoom al uit mij was. Nu las ik onlangs een artikel van een hiv expert dat anale sex het meest risicovolle is maar dat wist ik al tuurlijk. Toen ik verder las, stond er dat het ook risicovol was met een condoom en dat er gevallen zijn die besmet zijn geweest met hiv bij condoomgebruik die niet scheurde. Nu maak ik me zorgen als ik toch een eventueel een risico zou hebben opgelopen?

    Gr

    Reageer
    #4

    Een condoom biedt voldoende bescherming tegen HIV. Er zijn ook speciale condooms voor anale seks. Die zijn iets steviger.

    Reageer
    #5

    Dus ik heb geen risico opgelopen wat hiv betreft? Welke merken voor anale sex beveel je aan?

     

    gr

    Reageer
    #6

    Je hebt geen risico gelopen

    Durex Anaal Condooms Perfect Gliss
    Die bevatten ook extra glijmiddel dat de condoom niet beschadigd zodat je dat niet nog extra hoeft te gebruiken

    Reageer
    #7

    Dus een intacte condoom kan nooit hiv veroorzaken? En dus ook niet nodig om me te laten testen buiten mijn halfjaarlijkse controle?

    gr

    Reageer
    #8

    dat acht ik niet nodig.
    Er is ook nog de mogelijkheid om PrEP te gebruiken om HIV te voorkomen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Condoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief