Klachten diarree (en nachtzweten en kortademigheid) na 7 maanden

 • #1

  Ik heb in februari en na 8 weken vlg. mij hier gepost. Op 6 januari risicovolle contact. Nu heb ik toch nog een vraag over testen. Ik kreeg afgelopen week dinsdag ineens diarree, die is nu nog wisselend aanwezig (zondagavond). De 4 weken en 8 weken test op hiv waren negatief. Ik heb nog nooit zo lang diarree gehad, bij mij gebeurt dat zelden en dan hooguit een halve dag. Daarom was ik meteen alert op hiv. Ik had de 3 maanden (12 weken) testaanvraag nog liggen van de huisarts. Meteen donderdagochtend gedaan, huisarts is op vakantie. Het streeklab zei vrijdagochtend dat ik rond 16 uur terug mocht bellen (test stond nog)(was toen ook al doorverbonden met de betreffende afdeling). Om 16 uur werd ik doorverbonden met de betreffende afdeling, maar ze zeiden tot een paar keer toe (2?) even wachten en zetten me in de wacht. Toen zeiden ze: we mogen jou de resultaten niet meedelen, je moet maandag naar je eigen huisarts (de aanvrager). Die is met vakantie, maar maandag is 1 van mijn eigen huisartsen bij een vervanger weer terug (hij werkt in 2 praktijken). Je begrijpt, ik schrik me rot van die reactie van het Streeklab. De vorige keren dacht ik ook een gesprek bij de huisarts te hebben, maar toen zei de assistente al: het is negatief! Geef nou toe, John, dit is toch gewoon eng?

  Ik heb niet alleen sinds vorige week dinsdag al diarree, ook heb ik weer nachtzweten en in de tussenliggende periode 2x kortademigheid geconstateerd (29 juni en een paar weken geleden, toen heb ik er ook even de assistente over gesproken). Toen dacht ik nog niet aan hiv, maar heb het wel duidelijk geconstateerd. Ik dacht aan mijn overgewicht en mijn slechte conditie en dacht: ik moet gewoon weer gezond gaan eten en gaan bewegen. Ook dacht ik: ik praat veel en ben druk, moet me gewoon rustiger houden (wordt overspoeld door energie die naar mijn borst stijgt). Hoe aannemelijk is dat?

  Toen vorige week de diarree begon, dacht ik: is dit onderdeel van de latente hiv-infectie, evenals het nachtzweten en de kortademigheid? Ik had nl. op Google gevonden dat er een latente hiv infectie is, na de seroconversie. En las toen voor het eerst dat helaas kortademigheid er ook bij kan horen!

  Morgen ga ik de huisarts bellen. Ik kan het vaak naast me neerleggen, maar het is wel doodeng. Vooral die diarree die maar door blijft duren. Ik had zoals je misschien terug kan lezen, in het begin ook veel klachten die bij seroconversie zouden kunnen horen: nachtzweten, paar keer stevige hoofdpijn, die niet verdween met paracetamol, blauwpaarse vlekjes en huiduitslag met jeuk (ook pukkels).

  Ik kan bijna niet anders vrezen dan dat ik hiv heb!

  Reactie
  #2

  Als je met 8 weken een negatieve combitest hebt, dan mag je er vanuit gaan dat je geen HIV hebt

  Reactie
  #3

  Dat antwoord voelt fijn! Ik kan het haast niet geloven!

  Reactie
  #4

  Heb grote angst er morgen naar toe te bellen of gaan! Zou het liefst gewoon mijn kop in het zand steken!

  Reactie
  #5

  Kop in het zand steken helpt oo niet..

  Reactie
  #6

  En het klopt.. de test was wederom negatief! Toen jij het gisteren zei klonk het zo overtuigd, dat het rust schonk. Toch vandaag gewacht op een bericht van de huisarts.

  Reactie
  #7

  En nou heel snel vergeten en verder met je leven

  Reactie
  #8

  John

  je zegt kan je er van uit gaan. Bedoel je dan gewoon 100% geen hiv?

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja dat bedoel ik

  Reactie
Reageer op: Klachten diarree (en nachtzweten en kortademigheid) na 7 maanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief