Hiv klachten

 • #1

  Goedendag,

  Ik zit op dit moment helemaal in zak en as.

  Ik heb voor 4,5 week terug ‘Veilige seks’ gehad met een man. Ik was hierbij de ontvanger.

  Tijdens de seks is er een condoom gebruikt. Ik heb de man eerst gepijpt met condoom en daarna heeft hij mij anaal geneukt met dat zelfde condoom en glijmiddel. Na de seks hebben we gecontroleerd of het condoom nog heel was door er water in te doen. Het leek alsof het aan de onderkant nog wat drupte maar dit weet ik echter niet 100% zeker.

  Omdat ik erg bang ben voor HIV heb ik na 12 dagen een RNA test in Amsterdam laten afnemen. De uitslag was goed en ik dacht het los te kunnen laten.

  Na 20 dagen kreeg ik last van een enorme bult achterin mn keel die zich vulde met pus en vocht. Ook kreeg ik hierbij opgezette klieren die terwijl de zwelling verdwenen is nog steeds niet weg zijn. Sinds een paar dagen ben ik extreem moe. De ene keer verdwijnt dit een paar dagen en dan komt het weer terug. Na 3 weken en 6 dagen (kleine 4 weken) heb ik een HIV 4e generatie test laten afnemen. De uitslag was gelukkig goed. Ik ben op dit moment nog extreem moe en heb last van opgezette klieren in de hals.

  Is mijn angst voor HIV in dit geval terecht? Ik zie het zelf helemaal niet meer zitten en ben voor mijn gevoel definitief besmet door de klachten die ik ervaar.

  Ik hoop daarom dat iemand mij advies kan geven en kan helpen. Ook zou ik graag willen weten hoe betrouwbaar zo’n test is na een kleine 4 weken..

  Alvast bedankt!

  Vriendelijke groet, Jeffrey

  Reactie
  #2

  De test bij 4 weken geeft al een betrouwbaar resultaat, maar er moet dan wel noch een controletest bij 6-8 weken gedaan worden.
  HIV is overigens niet zo erg waarschijnlijk als er een comdoom is gebruikt.
  Je hebt een abces in de keel gehad waardoor de klieren opzetten. Als het abces weg is kunnen die klieren best nog wel weken soms maanden aanwezig zijn

  Reactie
  #3

  Oke bedankt voor je reactie John.

  Kun je me me misschien ook vertellen hoe betrouwbaar zo’n test is na 4 weken?

  En snap ook niet waar de vermoeidheid vandaan komt. Zou dat met de opgezette klieren te maken kunnen hebben?

  Reactie
  #4

  Een test bij 4 qeken is voor ca 96 % betrouwbaar.
  Waar de klachten vandaan komen kan ik zo ook niet zeggen

  Reactie
Reageer op: Hiv klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief