Hiv klachten

  • #1

    Hey,
    Ik heb vorige week een onbeschermde orale seks gehad met een prostituee. Zowel geveb als ontvangen. Er was geen sprake van zichtbare (menstruatie) bloed. Twee dagen later kreeg ik klachten als een beetje temperatuurverhoging max 37,4, en keelpijn die nog aanhoudend is. Mijn vraag is, heb ik een serieuze risico op hiv? En kunnen deze klachten daarbij passen?

    Reageer
    #2

    Ik heb op de Nederlandse sites zoals Sense gelezen dat zowel beffen als gepijpt worden geen risco vormen voor hiv. Kan kk deze informatie gewoon vertrouwen?

    Reageer
    #3

    Zonder bloed is de kans om zo hiv te krijgen wel heel erg klein. Andere soa's kan je zo wel krijgen.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor uw reactie. Passen deze klachten bij een mogelijke Hiv-infectie? Ik begreep dat ze meestal na 2 tot 4 weken ontstaan, maar komt het ook voor dat ze na 2-3 dagen ontstaan?

    Reageer
    #5

    Hier word gezegd dat het niet kan..
    https://www.dokter.nl/forum/soa/hiv-aids/2022511-betrouwbaarheid-hiv-test-5/page/5/?_gl=1*rz0kcf*_up*MQ..*_ga*MTUzNjM2NDUzNS4xNzExOTc0Mzk5*_ga_LV1YLS3BJW*MTcxMTk3NDM5OC4xLjAuMTcxMTk3NDM5OC4wLjAuMA..

    Reageer
    #6

    Ik schrijf toch dat de kans heel klein is?

    "niet kunnen" bestaat niet echt in dit soort situaties.

    Hiv klachten kunnen niet binnen 2 of 3 dagen komen.

    Reageer
    #7

    Anoniem je zit mij laatst wel de les te lezen dat ik verwarring zaaide,

    Maar jij doet het nu hetzelfde, in deze topic zeg je kans is klein en in anderen topics zeg je weer, van gepijpt worden krijg je geen HIV.

    En voor de duidelijkheid, de mensen van Sense /Soa aids nederland zijn gespecialiseerd in infectie ziekten, dus als hun aangeven wat wel en niet kan mag je daar vanuit gaan is mijn mening.

    De GGD , Sense chat / Soa aids Nederland chat , geven allemaal aan als er geen bloed of wondjes zijn is er heen sprake van overdracht.

    Op de site van Soa Aids Nederland en op aidsfonds staat ook niks vermeld over gepijpt worden eigenlijk, enkel alleen over pijpen met betrekking tot deep throath en sperma in de mond.

    Beide sites staan beffen is veilig zolang er geen bloed in het spel is. Speeksel neutraliseert de kleine hoeveel heden HIV dat ik voorvocht of vaginaal vocht aanwezig kan zijn.

    HIV zit in ee volgende vloeistoffen
    BLOED
    SPERMA
    VOORVOCHT
    VAGINAAL VOCHT
    MOEDERMELK.

    Reageer
    #8

    Je hoeft mij niet de les te lezen, laat ik daar mee beginnen. Zeker niet wanneer je een bijdrage levert met allerlei interpretatie- en taalfouten.

    Het is een feit dat er in vaginaal vocht en voorvocht van een hiv geïnfecteerde hiv kan (!) zitten. Wat jij niet weet is nl. dat het er maar net vanaf hangt hoe hoog de viral load is, en of het virus door medicatie onderdrukt is. Stel je treft iemand die hiv positief is, geen mediatie slikt en een hoge viral load heeft, dan kan in vaginaal vocht best een aardige hoeveelheid hiv virus zitten. In beginsel wordt dat geneutraliseerd door de enzymen in speeksel, maar ook daar kan wel eens wat mis gaan. B.v. iemand die net zijn tanden gepoetst heeft, of iemand die wondjes in zijn of haar mond heeft die iets meer open zijn dan zomaar een klein wondje. Of b.v. iemand die veel gedronken heet of om wat voor reden dan ook weinig speeksel maar b.v. meer water in zijn of haar mond heeft. Dat hoef je niet eens te merken. Die combinatie samen maakt dat dan de kans op hiv overdracht echt niet nul is.

    Van gepijpt worden is de kans om hiv te krijgen vrijwel nihil, eigenlijk nul. Bij vaginaal likken (beffen) ligt dat anders, zie het bovenstaande. De topic starter beschrijft beide activiteiten. Mijn reactie gaat hier dus ook over beide activiteiten samen, dus beffen en gepijpt worden, en dan is de kans klein maar niet nihil. Dat past dus volledig in het standpunt dat je van alleen gepijpt worden geen hiv kan krijgen.

    Dus voordat je hoog van de toren gaat blazen, en stukjes tekst hier gaat plaatsen die uit zijn verband en context getrokken zijn, wil ik je vriendelijk vragen eerst even na te denken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik lees jou niet de les, maar ik vraag me af waarom soa aids nederland met andere info komt:

    Beffen
    Bij beffen ga je met je mond en tong over de vagina en de clitoris heen. De clitoris is een bobbeltje bovenaan je vagina dat vaak gevoelig is.

    Kun je een soa krijgen van beffen?
    Ja, dat kan. De kans is wel kleiner dan bij seks in de vagina of de kont.

    Kun je hiv krijgen van beffen?
    Nee, als je de vagina likt kun je geen hiv krijgen.

    Hoe zorg je dat je geen soa krijgt door beffen?
    Gebruik een beflapje als je de vagina likt, dan krijg je minder snel een soa
    Je kunt ook een condoom openknippen en op de vagina leggen
    Bef niet als je een wondje bij of in je mond hebt.

    Dit staat op de site van Soa aids Nederland. Dus dan weet ie waar ik mijn info vandaan heb. Over gepijpt worden word idd niks van vermeld enkel alleen pijpen zelf

    Reageer
    #10

    Jongelui
    Als jullie nou niet stoppen met de over en weer ge-udder ga ik dit topic sluiten.
    Het heeft geen zin om hier wat te gaan bekvechten om je gelijk te halen.

    Reageer
    #11

    Sorry John,

    Was niet mijn bedoeling om te bek vechten of mijn gelijk te halen.

    Ik las zijn reactie en ik lees dan wat Soa aids Nederland schrijft dat dat niet met elkaar geheel over 1 komen.

    En het is niet mijn bedoeling geweest om me gelijk te halen.

    Nogmaals sorry als dat zo overkwam

    Reageer
Reageer op: Hiv klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief