Hiv symptomen?

 • #1

  Hoi,

  Afgelopen december heb ik "seks" gehad met een man (met een voor mij onbekende hiv-status). Hierbij hebben we niet gezoend, alleen elkaar afgetrokken. Daarbij weet ik niet of hij voorvocht aan zijn vingers had toen hij mij aftrok (en dus misschien de opening van mijn penis heeft geraakt). Ik denk het wel aangezien hij echt kleddernat was van het voorvocht. Overigens heeft hij ook met zijn hand aan mijn kont gezeten. Hoe precies weet ik niet, maar hij is er niet in geweest. Misschien alleen een vinger er tegenaan.

  Nu kreeg ik 17 dagen later opeens last van hevige koorts (40,1 graden) die aanhield voor 2 à 3 dagen. Ik heb ziek op bed gelegen met koorts, spierpijn, rillingen, geen eetlust en hoofdpijn. Toen de koorts weg was, heb ik 1 à 2 dagen later niet jeukende rode vlekjes gekregen. Deze waren vooral aanwezig op mijn borst en buik. Die vlekjes waren aanwezig voor ongeveer 3 dagen.

  Nu vraag ik me af: is dit hiv? Alles wijst erop van wel (denk ik). Of kan het ook een andere ziekte zijn?

  Reageer
  #2

  Kan ook een griep zijn geweest of Corona..
  Maar als je denkt dat het HIV zou kunnen zijn ( ik acht de kans wel heel erg klein) dan moet je een test doen. Dat is de enige manier om daar zekerheid over te krijgen

  Reageer
  #3

  Sorry voor mijn (misschien) domme vraag, maar griep komt toch meestal met symptomen als hoesten/keelpijn enzo? Daar had ik geen last van.

  En corona of griep zou geen vlekjes moeten geven toch? Althans, ik hoor daar nooit wat over.

  Reageer
  #4

  De vlekjes kunnen door de koorts worden veroorzaakt.
  Griep heeft doorgaans idd nog andere griep/verkoudheidsklachten

  Reageer
  #5

  Aha oké, bedankt.

  Laatste vraag en dan houd ik er over op (want een test lijkt me sowieso het slimst dan):

  Kunnen vlekjes door koorts ook pas in de dagen ná de koorts ontstaan? Dat was namelijk bij mij wel het geval. Ik voelde me kiplekker en kreeg opeens die uitslag op mijn borst/buik

  Reageer
  #6

  In prinicipe komen die dan wel met de koorts

  Reageer
  #7

  Beste,

  op 29/04 had ik seksueel (vaginaal) contact met mijn ex. Sinds enkele weken ben ik enorm moe. heb ik terugkerende keelontstekingen, aften in de mond en opgezette klieren. Wellicht kan mijn nieuwe job en het frequente sporten hierin ook een rol spelen. Morgen ga ik naar de huisarts om me te testen.

  Is het risico HIV-overdracht bij éénmalig heteroseksueel, vaginaal contact groot? en is een test bij de huisarts bij 5,5 weken voldoende betrouwbaar?

  Van harte bedankt voor uw antwoord.

  Reageer
  #8

  Het risico is niet zo heel hoog. 5,5 week zou in principe voldoende moeten zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Hiv symptomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief