Heb ik Hiv?

  • #1

    Hoi allen,

    Ik ben zo bang dat ik Hiv heb!! Heb dinsdag mijn bloed laten testen, zou vandaag de uitslag krijgen, maar tot mijn verbazing nog steeds geen bericht. Nu moet ik het weekend doorkomen met dit vreselijke gevoel. Ik heb begin november onveilig seks gehad met een jongen (Afrikaanse afkomst) in Canada. Ik was zo dronken, dat ik niet meer weet waar en of hij in me is gekomen. Na drie weken kreeg ik ineens last van koorts en pijn bij het plassen. Ook deed mijn vagina heel pijn bij het inbrengen van een tampon en had ik wel zeven dagen lang last van erge stekende pijn en jeuk. Kon er zelfs niet van slapen. Later ging ik het onderzoeken en zag ik drie witachtige blaasjes bij de ingang van mijn vagina. Ik dacht aan herpes. Maar toen ik weer in NL was dat was begin januari kreeg ik ineens allerlei uitslag op mijn buik, rug en nek. Van die roodachtige vlekjes (zie afbeelding). Ook heb ik op vakantie en in Nederland dagen erbij dat ik hele erge steken heb in mijn hoofd. Sinds vandaag heb ik ook een opgezette lymfklier. Links doet het heel erg pijn met slikken. Ik heb opgezocht op internet dat al deze symptomen horen bij Hiv. De dokter twijfelt of het dit is en denkt eerder aan een virale infectie. Ik ben zo bang dat het hiv is. Kan nauwelijks slapen. Ik wil zo graag zekerheid en mensen die me geruststellen, want durf het aan niemand te vertellen...

    Reageer
    #2

    Zekerheid kun je toch alleen maar met de test krijgen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle reactie John. Met mijn symptomen hoe groot schat je het risico?

    Reageer
    #4

    Je hebt een risico gelopen..maar hoe groot kan ik niet zeggen.

    Reageer
    #5

    Ik word echt gek hier. Enig idee hoe je met dit gevoel het weekend door moet komen? Maandag krijg ik hopelijk de uitslag.

    Reageer
    #6

    Het zal toch gewoon even afwachten zijn helaas.

    Reageer
    #7

    Ja ik heb niet echt een keuze. Stel ik heb het, hoe gaat het dan in zijn werk. Moet ik dan mijn hele leven pillen slikken? En zijn er verschillende typen Hiv?

    Reageer
    #8

    Er zijn twee types. Maar voor behandeling maakt dat niet. En ja, je moet je hele leven pillen nemen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb zeer sterk het gevoel dat ik het heb. Heb ook erg last van mn spieren. Er is dus blijkbaar toch een kans dat ik het niet heb? En zo ja, wat zou het dan moeten zijn? Ik zit me hier echt gek aan het maken.

    Reageer
    #10

    Misschien stress/angst klachten?

    Reageer
    #11

    Ja dat zou ook nog kunnen. Ik hoop dat mijn lichaam me voor de gek houd. Hopelijk krijg ik maandag wel de uitslagen.

    Reageer
    #12

    Hoi John,

    Ik heb de uitslagen binnen en ik heb een negatieve uitslag van hiv.

    Nu zei mijn dokter dat ik over 3 a 4 maanden ong weer bloed moet laten afnemen omdat ze dan zeker kunnen weten dat ik het niet heb. Ik heb begin november onveilig  seks gehad. Moet ik mij nu zorgen maken dat ik over 3 a 4 maanden eventueel wel een positieve hiv uitslag kan krijgen?

    Reageer
    #13

    Volgens mij heeft de huisarts dan toch iets gemist.
    Je hebt begin november seks gehad en vorige week laten testen. Dat zijn dan meer dan 8 weken. Je hebt dus geen HIV. En testen is eigenlijk ook niet meer nodig.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor je snelle reactie weer. Ik ga morgen naar de dokter dan zal ik het tegen hem zeggen. Ben zo blij dat ik geen hiv heb!! Maar nu blijft de vraag wat is het dan wel. Chlamydia, gonorroe en trichomonas zijn ook al uitgesloten.

    Reageer
    #15

    Die vraag kan ik zo helaas ook niet beantwoorden. bespreek het met je huisarts en vraag om een uitgebreid bloedonderzoek

    Reageer
Reageer op: Heb ik Hiv?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief