Betrouwbaarheid RNA onderzoek na 14 dagen

  • #1

    Beste,

    Een comerciele partij in Amsterdam heeft me middels PCR na 14 dagen getest op HIV na een risicovol contact. De aanbieder geeft me aan dat de negatieve uitslag definitief is omdat het RNA na 14 dagen in je bloedbaan zit. Deelt u die mening? Ik had gehoopt rust te vinden door de test maar merk dat ik onzeker ben over de betrouwbaarheid van de uitkomst.

    Vast hartelijk dank voor uw tijd en antwoord.

     

     

    Reageer
    #2

    Aanvullende vraag is nog dat ik begrijp dat deze kliniek alleen test op hiv Type 1 en dat dit gebruikelijk is voor PCR testen omdat dit feitelijk het type is wat we in NL kennen. Klopt dit of komt type 2 meer dan sporadisch voor in NL?

     

    Reageer
    #3

    Type 2 komt maar sporadisch voor in NL

    Reageer
    #4

    Ik ben geen voorstander van een RNA test. En zeker niet op 14 dagen als er geen klachten zijn die op een infectie zouden kunnen duiden. Ik adviseer altijd om een 4de generatie combotest te doen op zijn vroegst na 4 weken.

    Reageer
    #5

    Dag John,

    Dank voor je snelle en heldere antwoord. Een duidelijk advies en ik ga de 4e generatie combotest na 4 weken herhalen.

    Misschien overvraag ik maar kunt u uw mening geven over de betrouwbaarheid van de PCR test. Ik heb veel stress en nog twee weken wachten is zwaar. Enige duiding van de test helpt mogelijk de tijd wat dragelijker te maken.

     

    Reageer
    #6

    De test is op zich betrouwbaar mits op het juiste tijdstip genomen en onder de goede omstandigheden. Het is niet voor niets dat combi testen zijn ontwikkeld, omdat die op twee niveau's tegelijk testen. Op antigenen en antistoffen.

    Reageer
    #7

    Sorry maar begrijp je antwoord niet helemaal. Bedoel je dat de PCR in, mits onder de juiste omstandigheden en op het juiste moment betrouwbaar is?

     

    En interpreteer ik het juist dat je opmerking t.a.v. de combinatie test meer een beargumentatie is waarom je daar een grotere voorstander van bent? omdat ze op twee niveau's testen. los van de betrouwbaarheid van een PCR dus.

    Reageer
    #8

    Beiden helemaal correct

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Betrouwbaarheid RNA onderzoek na 14 dagen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief