Betrouwbaarheid hiv test

  • #1

    Na hetro sexueel contact heb ik me zorgen gemaakt voor een eventuele HIV besmetting, ik weet niet als dit al dan niet terecht was gezien ik de status van de dame in kwestie niet ken. Wel had ik last van gesprongen lippen, gevoelige tong, aftje en soms had ik de indruk dat mijn borstkast vrij rood was...dit kan ook door de stress natuurlijk.

    Ik heb me laten testen (sneltest) in een in België maar dit al na 5 weken en 5 dagen na het risico contact.

    Deze uitslag is gelukkig negatief(HIV alsook andere soa's) maar je leest op alle sites andere informatie van betrouwbaarheid, de een na 4 weken en de andere na 6 weken en een half...

    Weet iemand hoe betrowbaar die testen nu zijn?

    Reageer
    #2

    Zover ik van Soa poli gehoord heb is 5weken betrouwbaar. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld bij extreem drug gebruik, Chemo Therapie of andere erge ziekte waardoor de aanmaak van Anti Stoffen langzaam op gang komt. Maar in meeeste gevallen is 5 a 6 weken voldoende. Normaliter als je alleen vaginale seks gehad hebt en orale seks en je geen bloed gezien/geproefd hebt is de kans op HIV nihil/heel klein. Andere soa's kans is nog steeds wel aanwezig, dus zou aanraden om wel te testen! En als je 100% zeker wilt zijn doe je na 3 maanden (na contact risico) nog een HIV snel test, dan weet je het zeker!!

    Reageer
    #3

    Alvast bedankt voor de reactie, zelf gebruik ik geen drugs en volg ik ook geen chemo therapie dus dat zit wel ok. Was alleen vaginaal contact, geen bloed gezien of geproefd.

    Andere soa's hebben ze al getest, syfliss etc en deze waren gelukkig ook al negatief.

    Ik zal me hoe dan ook nog eens laten testen voor alle zekerheid, alvast bedankt voor de reactie.

    Reageer
    #4

    Hi, heb tijd geleden soort gelijke situatie gehad. Zelf onnodig lang gewacht voor sneltest, men geeft bij ggd etc aan dat 5 weken wel betrouwbaar is. Voor syfilis is alleen wel 3 maanden als voorschrift gezien je het dan pas in je bloed kan meten. Vermoed dat je wel al een zweer(of meerdere) gehad zou hebben hoor.

    Reageer
    #5

    Alvast bedankt voor de reactie, ik heb ondertussen ook nog contact genomen met het ARC team en zij laten me weten dat het heel waarschijnlijk binnen de betrouwbare range valt. Ik begrijp ook dat ze zich nooit honderd procent kunnen uitspreken en dus twijfel en wederom twijfel, eventueel moet ik me opnieuw laten testen maar zie er echt tegen op, stress en nog eens stress....

    Reageer
    #6

    Als je echt alleen vaginale seks gehad hebt kan ik je verzekeren dat je kans op HIV echt vrijwel nihil is.
    Als je verder niets mankeert (geen chemo doet, niet aan de drugs etc) is die test echt super betrouwbaar bij +/- 5 weken. Je kunt om je gerust te stellen misschien bellen met Slotervaart SOA poli, daar zijn ze erg gespecialiseerd in HIV etc en ze hebben mij erg kunnen geruststellen en uitleg gegeven wanneer de kans het hoogste op HIV etc. Leg je situatie uit en dat je een test al gedaan hebt. Ik vermoed dat je met hun kennis jou ook kunnen geruststellen en zoals ze tegen mij zeiden: Het is niet nodig, bewaar die EUR 25,- voor een bloemetje voor een mogelijke date want kan je verzekeren dat je met die sneltest EUR. 25,- vergooid hebt.

    Reageer
    #7

    Mijn dank voor alle feedback, vandaag een nieuwe test gedaan, 8 weken later dus en alles ok, super blij en blij dat ik de angst achter me kan laten...En ja eigenlijk was de test na 5 weken ook zo goed als betrouwbaar maar nu zeker pffff

    Nogmaals mijn dank aan iedereen om te reageren en hou het veilig zou ik zeggen, ik heb mijn les wel gehad hoor.

    Groeten

    Reageer
    #8

    Gefeliciteerd 🙂

    Alleen lees ik dat je ook Syfilis etc met 5 weken getest hebt? Dit omdat zover ik weet kun je syfilis pas met 3maanden in je bloed zien. Het is wel zo dat je in die tijd wel waarschijnlijk een zweer gehad zou hebben en het niet vaak voorkomt, maar volgens mij kun je niet in 5 weken het in je bloed meten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Spijtig genoeg hebben ze me dat niet laten weten op het ITG en dus voor alle zekerheid ga ik die testen na de incubatietijd laten overdoen. Alvast bedankt voor de tip, zweertjes of zo heb ik nog niet gehad tot nu toe.

    Grt

    Reageer
    #10

    Het is gebruikelijk om na een negatieve test op syfilis, deze na 3 maanden te herhalen. Valt tegen van ITG dat ze dit niet hebben aangegeven.

    Reageer
    #11

    Ik word met 9 weken getest op syfilis en HIV bij de huisarts.
    Is deze test betrouwbaar?

    Reageer
    #12

    Hoi Tandor,
    Ik heb 7 weken onveilige sex gehad.
    Heb nu twee schraal voelend, kleine wondjes in beide wangen. Is dit een teken van syfilis?
    Groetjes

    Reageer
    #13

    Die testen zijn zeker betrouwbaar, maar er zou eigenlijk nog een controle test moeten worden gedaan na 90 dagen wat de syfilis betreft. Die kan namelijk een incubatietijd hebben van 90 dagen.
    Voor HIV is de test bij 9 weken absoluut betrouwbaar. Dat hoeft dan niet meer opnieuw te worden getest.

    Reageer
    #14

    Hoi Tandor,
    Deze word ook nog gedaan, deze test is alleen om mij gerust te stellen.
    Heb 4 weken later nog een test.
    Ik had met 5 weken precies ook een test op HIV en Syfilis.
    Is deze ook al betrouwbaar?
    Groetjes

    Reageer
    #15

    Hoi Tandor,

    Als extra toevoeging (weet niet of het van belang is) de 5 weken test is gedaan bij de GGD.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Betrouwbaarheid hiv test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief