Symptomen

  • #1

    Even een vraagje?

    Ik heb nu sinds een 2 weken last van buikpijn en had ook brand aan mij penis. nu sinds vorige week ook serieuze verkoudheid vast en ik voel me allesbehalve fris en monter.

    Deze zaken samen , kunnen dat hiv symptomen zijn?

    Reageer
    #2

    Dat zijn niet meteen duidelijk symptomen van een HIV infectie.

    Heb je een HIV risico gelopen dan? En hoe lang geleden?

    Reageer
    #3

    Ik dacht misschien een uiting van een verzwakt immuunsysteem... Is dat geen HIV symptoom?

    Reageer
    #4

    Dat zijn geen HIV symptomen

    Reageer
    #5

    Die brand aan mijn penis  en verkoudheid zijn geen hiv symptomen of bedoel je dat deze geen symptoom zijn van een verzwakt immuunssysteem?

    Reageer
    #6

    Ik schreef:  Dat zijn geen HIV symptomen

    Reageer
    #7

    Luister naar Tandor, dat zijn geen symptomen van Hiv. Als je denkt dat je een risico gelopen hebt, last je dan na 6weken risico testen.

    Reageer
    #8

    is 5 weken terug dus kan ik nog niet testen

    Ik dacht dat een verzwakt immuunssyteem een symptoom was?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je een verzwakt immuunsysteem zou hebben, zou je heel wat andere klachten hebben.

    Reageer
    #10

    Bedankt Tandor

    Zoals wat onder andere? Of komt dergelijk verzwakt ilmmuunsysteem pas in een veel latere fase van de infectie voor?

     

     

    Reageer
    #11

    Dat komt inderdaad pas veel later aan de orde.

    Als je lichaam geen antistoffen zou aanmaken, zou je constant ziek zijn. Iedere kleine virusinfectie zoals een verkoudheid ontaard dan in ernstig ziek zijn. Maar dan zou je dat al veel langer, waarschijnlijk van geboorte af al moeten hebben. En je zou dat zelf dus ook weten.

    Reageer
    #12

    Dus, dat je vatbaar bent voor elk virus die eventueel passeert, en het ene na het andere van ziekte voorhebt, dat is pas echt in de zogenoemde aidsfase?

     

    Reageer
    #13

    Misschien. Kleine uitleg handig:
    Als je met hiv geïnfecteerd bent kan het zijn dat ja tussen 10 en 20 dagen na contact Ars zou krijgen. Dit is een syndroom met verschillende symptomen tegelijk, vooral hele erge keelpijn zonder snot en zonder hoesten, daarbij vaak huiduitslag en hevige koorts. In sommige gevallen krijg je ook generale lymfe die opgezet zijn(overal in het lichaam dus niet maar alleen in de hals). Deze zogenoemde conversiegriep houd veelal een week tot max 4 weken aan. Indien klachten door hiv zouden komen zou een hiv test positief zijn(en hoef je dus niet te wachten tot 6 weken) na de Ars heb je vaak een hele lange tijd geen klachten, aangezien het aantasten van je immuun langzaam gaat. Meestal minimaal 10 jaar. Dan kunnen opportunistische klachten komen, dit is extreme longontsteking in combinatie met extreem afvallen, diaree die niet behandeld kan worden. Je klachten zijn niet suggestief voor hiv, ga je testen volgende week. Wat is je risico geweest? Doe volgende week of nu (daar hoef je niet zo lang voor te wachten) een gewone soa test, gezien de kans dat je dat oploopt vele malen groter is dan Hiv in je Nederland.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de heldere uitleg

    Precies of mijn immuunsysteem me in de steek laat.. schimmel, verkoudheid, buikpijn, ... wel net toeval dat dat zich nu voordoet!

    Maar dat zou dus te vroeg zijn?

    Morgen mag ik testen

    Reageer
    #15

    Wanneer begint de 2 de fase in de zogenoemde Hiv periode?

    Reageer
Reageer op: Symptomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief