Herpes type2 22 jaar getrouwd

  • #1

    Hoi allemaal, 3 dagen geleden urine ingeleverd omdat ik zo een pijn had met plassen is er een blaasontsteking geconstateerd. Volgende dag erge vaginale pijn waardoor ik naar de spoedeisende hulp ben gegaan. Daar had de arts een herpes type2 vermoeden en direct ook medicijnen ervoor gekregen en test ging naar de lab. Vandaag ben ik gebeld door de dokter en ja hoor positief. Wij zijn 22 jaar getrouwd hoe dan??? Mijn partner blijft zeggen dat hij niet is vreemd gegaan.
    En het rare is ivm andere zorgen paar weken geen seks gehad, daarna dinsdag seks gehad direct volgende dag woensdag pijnlijke vagina donderdag werd dit erger huisarts gebeld en vrijdagochtend urine ingeleverd kan dit allemaal zo snel gaan? Wij zijn helemaal in de war van hoe dit kan? Iemand ook een soort gelijk verhaal??

    Reageer
    #2

    Bij genitale herpes moet je weten dat dit op allerlei manieren veroorzaakt kan worden. Een vuile handdoek of washandje kan al leiden tot een besmetting. Vanuit een koortslip (al dan niet goed zichtbaar) kan je ook jezelf besmetten. Meestal is het dan type I, maar dat hoeft niet per se zo te zijn.
    Mijn eigen huisarts zei destijds: dit hoeft niet te duiden op iemand die vreemdgaat. Het kan zoveel oorzaken hebben, dat het weinig zinvol is om naar de oorzaak te zoeken.

    Meestal zie je dat klachten en blaasjes al ontstaan binnen 2 a 3 dagen na infectie. Het kan dus snel gaan.

    Herpes is een beetje een apart virus. Ik bedoel: het komt zoveel voor, dat het heel lastig is om te proberen achterhalen waar je het precies van hebt gekregen.

    Reageer
    #3

    Jeetje bedankt voor je bericht
    We zijn eigenlijk helemaal van slag ondanks er in ons
    Gewoon beide kanten een vertrouwings gevoel zit
    Weet eigenlijk niet hoe ik me gevoel moet verwoorden
    Wij hebben zoveel gegoogled en bij type2 komen we
    Alleen maar op geslachtsgemeenschap
    Dus we dachten dat koortslip als koortslip tevoorschijn komt dus type1 wist niet dat bv koortslip of een handdoek ook type2 kon veroorzaken.

    Reageer
    #4

    Als je hierover twijfel blijft hebben, dan is misschien een gesprek met de huisarts aan te bevelen, want het zou zonde zijn wanneer het een goede relatie in de weg gaat zitten.

    Er wordt vaak gezegd dat type 1 'boven de gordel' en type 2 'onder de gordel' voorkomt, maar dat is niet helemaal waar. Een koortslip kan ook veroorzaakt worden door het type 2, en genitale herpes kan ook door type 1 veroorzaakt worden.

    Ik heb zelf genitale herpes type 1. De huisarts heeft dat getest inclusief het type vastgesteld. De huisarts zei toen direct: dit hoeft niet te betekenen dat er iemand seks met een ander heeft gehad. Het kan, maar het hoeft niet. Het kan evengoed allerlei andere oorzaken hebben gehad.

    Hier staat nog wat informatie hierover, voornamelijk dat de besmettelijke partner vaak niet eens in de gaten heeft dat hij (of zij) besmettelijk is. Soms heb je een herpes-uitbraak zonder het te merken.

    https://www.degynaecoloog.nl/onderwerpen/herpes-genitalis-herpes-van-de-vulva/

    Ook vond ik nog een website met wat korte uitleg, de URL mag ik hier niet plaatsen (commercieel) meer de info wel:

    Alhoewel de meeste uitbraken een week na de besmetting ontstaan, kan herpes ook jarenlang in je lichaam zitten zonder dat je klachten hebt. Je kunt dus opeens je eerste uitbraak krijgen van een besmetting die je lang geleden voor je huidige partner hebt opgelopen. Alhoewel de ander ook kan zijn vreemdgegaan, hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn.

    Reageer
Reageer op: Herpes type2 22 jaar getrouwd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief