Al 35 vaste partners en nu herpes??

 • #1

  Goedenavond,

  Eergisteren dacht ik een vaginale infectie te hebben. Had veel last van afscheiding, wat jeuk en wat pijn bij het plassen.  De huisarts gebeld en ik kreeg een capsule om voor infectie om snachts in te brengen. Maar gisteren bemerkte ik de eerste blaasjes. Die namen in de loop van de dag verder toe, en werden erg pijnlijk. Op mijn schaamlippen, tot aabn mijn anus toe, erg pijnlijk en rood. Ook had ik wat drukkende pijn in mijn onderbuik voor een paar uurtjes. Vanochtend de huisarts gebeld en ik kon er vanmiddag heen. Hij geeft aan dat het herpes is. Voor de zekerheid nog test en die nu afwachten.

  Ik begrijp er echt niets van. Mijn man en ik zijn al 36 jaar samen, 100% trouw aan elkaar en zover wij weten ook nooit besmet geweest, en ook nooit een koortslip gehad.

  Hoe kan dit????

  Reactie
  #2

  Je klachten lijken toch op een recente infectie. Je man heeft nergens last van ?

  Reactie
  #3

  Nee, helemaal niet en ook nooit gehad. We vinden het beiden ook erg vreemd. Blaasjes worden ook echt al stuk minder nu, ook veel minder pijnlijk. Terwijl bij herpes die eerste aanval veel langer duurt, lees ik.

  Ik ben erg benieuwd wat de uitslag zal zijn volgende week.

  Reactie
  #4

  Het kan het volgende zijn:

  1) je hebt al eerder een uiting gehad maar niet heel erg en dus mogelijk al jaren besmet.

  2) je bent ongeveer 2 weken geleden door je partner besmet en dit is hé eerste uitbraak. Je partner kan al jaren besmet zijn, maar nooit een uitbraak met blaasjes, zelfs dan kun je het virus uitscheiden.

   

  De kans dat een besmette man(zonder zichtbare symptomen) een vrouw kan besmetten is ongeveer 1/2000 (men vermoed zelfs kleiner). Dus het kan heel wat jaren duren voor de partner besmet raakt.

   

  Reactie
  #5

  Bedankt voor de uitleg. Verhelderend.

  Reactie
  #6

  Hallo Tandor,

  "(De kans dat een besmette man(zonder zichtbare symptomen) een vrouw kan besmetten is ongeveer 1/2000 (men vermoed zelfs kleiner). Dus het kan heel wat jaren duren voor de partner besmet raakt.)"

  Is dat ook andersom 1/2000  als een besmette vrouw een man kan besmetten?

  Reactie
  #7

  Daar zal niet veel verschil in zitten

  Reactie
Reageer op: Al 35 vaste partners en nu herpes??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief