Hoe nu verder? Voor het eerst herpes genitalis ontdekt

 • #1

  Lang verhaal kort: van de week heeft mijn arts herpes genitalis vastgesteld! Ik was ontredderd. Ik heb alleen 3 pukkeltjes op mijn schaamlip en wat uitslag links bij de anus area. Wel veel last van liespijn. Waarschijnlijk heb ik het opgelopen in een parenclub. Ik heb altijd alles veilig gedaan met condoom en was dus zeer verrast. Mijn man heeft nergens last van.  Waarschijnlijk zat het virus al langere tijd in mijn systeem want van de zomer is er een bloedtest (voor een andere rede) afgenomen en daar kwam een virale infectie uit. Nu denk ik "ok" ik had het al maar zonder uitbraak. Ik was ook verrast omdat er zo weinig bekend is. Mijn arts was heel luchtig en stuurde mij met een zalfje weg en ik had allemaal vragen….

  Want hoe nu verder? Uiteraard kan ik mijn verhaal nergens kwijt (vriendenkring) en mijn arts zei ach lees even op internet.... maar er is niet zoveel te vinden.

  Ik heb met name vragen over de toekomst: want hoe vrij je nu verder met je man? wel of geen condoom en wat kan wel en wat niet. En met name ook psychologisch want voor mij is dit wel "een dingetje".

  Ik hoor graag hoe jullie hiermee zijn omgegaan...

  Reactie
  #2

  Vooral wat doen aan je weerstand. Volwaardige voeding met zo min mogelijk geraffineerde suikers. Argininerijke voedingsmiddelen zoveel mogelijk vermijden.  Lysinerijke voedingsmiddelen juist wel eten. Gebruik van wat voedingssupplementen, zoals lysine, zink en wat vitaminen. Eventueel pilgebruik vermindert je weerstand en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Condoom lijkt me wel handig bij uitbraak.

  Reactie
Reageer op: Hoe nu verder? Voor het eerst herpes genitalis ontdekt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief