banng voor herpes

Online ZorgZus
 • #1

  ik heb een nogal beschamende klacht.. vooral omdat ik 18 ben, en als mijn vermoeden waar zou zijn, ik me helemaal de grond in wil schamen..
  ik loop de laatste tijd met erge jeuk rond.. 3x raden waar.. juist.. beneden, niet een plek die je even met iedereen bespreekt.
  eerst begon het met wat jeukerigheid, maar dat ging zo weer over.. ik heb nu al bijna anderhalf/twee weken last van enorme jeuk daar beneden bij mijn vagina.. ik heb al wat met een spiegeltje gekeken, en er zitten een paar hele kleine bultjes, en het is een beetje gezwollen.. maar niet enorm ofzo, het ziet er verder normaal uit, op de bultjes na dan.. die bultjes zijn erg klein, en één of twee ervan hebben een wit puntje.. het gaat ook maar om een paar kleine bultjes.
  ik ben erg bang dat ik herpes heb opgelopen. maar mijn bultjes komen niet echt overeen met de foto's op internet. maarja, dat ziet er bij iedereen anders uit denk ik. Ook heb ik erge afscheiding.. die gaat ruiken als je tussentijds niet even wast.
  ik vraag me ook af hoé ik eraan ben gekomen. mijn eerste keer, was ook zijn eerste keer, mijn tweede vriend ging alleen beschermd, en mijn 3e was ik ook zijn eerste van. ik ben nu weer bij nr. 1.. M. M. heeft 1 vriendin gehad na mij, voor zover ik begreep ook onbeschermd.. maar, ik had de klachten al voor ik weer met M kreeg. ik heb al sinds mijn babytijd herpes aan mijn mond (ben besmet tijdens kraamvisite, een vrouw met herpes heeft me flink gezoend, hoe schattig) maarja, kan het zijn dat het is overgebracht via zoenen? het kan toch, dat als je vriend je gaat beffen, je dan ook herpes genitalis kunt krijgen? ik ben hier zo bang voor :S ik gebruik nu al bijna een week actigel, van dat spul dat al mijn klachten tegengaat zeg maar (staat op de doos) ik had gehoopt dat het bacteriele vaginose was, maar ik heb tot zover nog niet echt verschil gemerkt bij vorige week, alleen dat de afscheding erg is verminderd. En ik wil de dokter liever even uitstellen, die ziet me al aankomen zeg.. als ik dan later weer kom van wege wat anders, zal hij ook wel denken "heb je dat vieze kind, met haar enge soa" 🙁

  ik hoop dat het iets anders is..
  is er iemand met herpes..? zo ja, lijken mijn klachten op die van jou?

  groetjes..

  Reageer
  #2

  snap dat je het vervelend vindt, maar ga naar de huisarts, die is heus wel wat gewend en je krijgt dan een diagnose en belangrijker nog de goede medicijnen,.
  loop dus niet door maar onderneem actie.
  sterkte Brenda

  Reageer
  #4

  Genitale herpes is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die veroorzaakt wordt door het virus herpes simplex-2 (HSV2) en kan leiden tot genitale klachten, maar ook tot een koortslip (via orale seks). Een normale koortslip is een uiting van een ander, maar verwant herpesvirus: herpes simplex-1. Wie eenmaal besmet is met het virus, draagt het een leven lang bij zich, ook als er (tijdelijk) geen symptomen zijn.

  De symptomen van de ziekte beginnen met een prodromale fase: hoofdpijn, moeheid, spierpijn en jeuk op de plaats van infectie. Na de prodromale fase ontstaan er blaasjes. Bij de man kunnen deze blaasjes ontstaan op de schacht van de penis, de genitale regio, de binnenkant van de dij, de billen of op de anus. Bij vrouwen kunnen de schaamlippen, clitoris, vulva, billen, anus en algemene schaamstreek aangedaan zijn. De blaasjes worden na een tijd pijnlijke zweertjes, welke langzaam indrogen.

  Het virus wordt meestal via huid-op-huid-contact overgedragen, maar dit kan ook op een indirecte manier (bijvoorbeeld via lippenbalsem). Genitale transmissie kan leiden tot genitale klachten, orale transmissie kan leiden tot een koortslip.

  Reageer
  #5

  Lieve allemaal,

  2 nachten geleden onveilige seks gehad met een meisje.. stom stom stom, want die vertelde de volgende ochtend dat ze ineens last had van haar vagina. Ze vertelde dat ze een maand of 1 of 1,5 herpes heeft opgelopen. die nacht had ze nergens last van, dus dat was voor haar reden genoeg niks te zeggen.... de d..s 🙂

  Fijn dat je dat de volgende ochtend vertelt ook, maar ik was er zelf bij en heb zelf onveilig gevreeen natuurlijk.

  Nu heb ik opzich nog nergens last van, alleen dat er wat bultjes rondom zitten (waarvan een enkeling er volgens mij ook al eerder zat,misschien wel allemaal). Mijn vraag is hoelang duurt het voordat de symptomen zichtbaar worden.

  Ik heb geen jeuk (zit misschien beetje tussen me oren) en geen branderig gevoel. Plassen doet geen zeer... Maar ik twijfel of dat die plekjes die er zitten nieuw zijn of niet...

  Kan je na 1,5 dag al symptomen krijgen? of duurt dat echt (zoals ik veel lees) minstens 4/5 dagen... is het nodig om naar de weekend post van de huisarts te gaan of kan ik nog een paar dagen wachten (dinsdag of woensdag?

  dank voor de reacties!

  Reageer
  #6

  De incubatietijd van genitale herpes is ongeveer een week. Meestal tussen de één dag en maximaal ongeveer twee weken.

  Genitale herpes is besmettelijk op het moment dat je sekspartner symptomen heeft. Mogelijk ben je dus de dans ontsprongen. Laat het dan een waarschuwing zijn altijd condooms te gebruiken tot je zeker bent dat jij en jouw partner SOA-vrij zijn.

  Beterschap.

  Reageer
  #7
  Reageer
Reageer op: banng voor herpes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief