Eerste keer herpes genitalis

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,

  Ik ben er 4 dagen geleden achter gekomen dat ik herpes genitalis heb.
  Ik neem aan dat ik HSV type 1 heb omdat mijn vriend een koortslip had. Waarschijnlijk heeft hij die aangeraakt en daarna mij waardoor ik het heb opgelopen. De eerste paar dagen waren vreselijk maar het is inmiddels redelijk te doen. Ook het mentale stuk is echt even bikkelen omdat dingen die een week geleden vanzelfsprekend waren (staan, zitten, lopen, plassen) nu een hele opgave zijn.
  Sinds ik het heb zit ik de dagen af te tellen totdat het voorbij is. Voorzichtig bewegen en plassen gaat inmiddels wat beter met pijnstillers. Ik heb ook van de dokter een 5-daagse kuur Valaciclovir gekregen maar hier word ik zo kotsmisselijk van dat ik hier maar mee ben gestopt (Ik kon niets eten zonder het gevoel te hebben te moeten kosten en kon alleen maar plat liggen). Iemand anders verhalen over hun ervaring hiermee? En is het echt zo dat door de Valaciclovir te nemen de uitbraak sneller voorbij is? In dat geval wil ik het namelijk wellicht nog wel een kans geven…
  Op dit moment slik ik L-lysine en verschillende vitaminen (multi, B12, C etc).

  Reageer
  #2

  Ik (man) heb HSV 2 (genitaal) dus ik neem jij aan ook? Veel mensen lijken de types te verwarren met elkaar. Valaciclovir helpt bij mij zeer goed. Als ik blaasjes zie vraag ik meteen een recept aan en dan zijn ze binnen een week weer weg. Stoppen in het midden van een kuur is sowieso niet goed, die moet je afmaken om het gewenste effect te krijgen: dat de blaasjes verdwijnen.

  Reageer
  #3

  Hi,

  nee ik heb echt type 1. Dit omdat ik ben besmet door iemand met een koortslip en niet iemand die ook genitale herpes heeft. Dit is later nog bevestigd door een kweek die bij mij is afgenomen.
  Inmiddels zit ik op dag 5 sinds de eerste symptomen en ben ik weer aardig vlot en is de pijn redelijk te overzien. Ik heb de Valaciclovir denk ik de eerste 1-2 dagen genomen en ben er daarna maar mee gestopt.
  Super fijn om te horen dat het jou wel heel goed heeft geholpen maar ik denk dat het toch niet helemaal bij mij persoonlijk aansluit.

  p.s. Mocht iemand dit lezen die ook de eerste keer kampt met herpes genitalis: Ik ben natuurlijk geen dokter en ken alleen mijn perspectief. Probeer de kuur in ieder geval te starten en mocht je erachter komen dat het echt niet voor jou werkt, neem dan contact op met een dokter of vraag het aan anderen met ervaring, dat heeft mij in ieder geval een stuk geholpen 😉

  Reageer
  #4

  Als je genitale klachten hebt, dan heb je toch echt (ook) type 2 hoor. Wat ik lees op de soa sites is type 1 = klachten op gezicht type 2 = klachten genitaal.

  Wat ik alleen niet snap is dat je wel van de herpes uitbraak af wilt maar niet de Valaciclovir kuur afmaakt. Dat misselijke kan ook van de herpes zijn of andere dingen die je slikt..

  Als je de kuur niet af maakt kunnen de blaasjes zich uitbreiden. Maar aan jou de keus hè..

  Reageer
  #5

  Het klopt toch niet helemaal hoor. Het HSV 1 type is gemuteerd en kan dus ook genitale herpes veroorzaken

  Reageer
  #6

  Een hoop foute informatie!

  Herpes heeft twee typen: 1 en 2. Beide kunnen infecties veroorzaken in het gezicht en beide kunnen infecties veroorzaken in de genitale streek. Het zijn wel twee verschillende typen virus.

  Meestal zie je type 1 'boven de gordel' en type 2 'beneden de gordel', maar het is geen must.

  Er is bekend dat herpes type 1 in de genitale streek zorgt voor een veel milder verloop, en later minder frequent en minder heftig zorgt voor uitbraken.

  Nu nog Valaciclovir slikken heeft eigenlijk geen zin meer. Dat heeft alleen zin wanneer je direct na de eerste tekenen van een uitbraak of infectie, en dat zijn niet de blaasjes maar een beginnend jeukend of geïrriteerd gevoel, ermee begint. Twee of drie dagen erna levert vrijwel nooit enige verbetering in het beloop van de infectie.

  Reageer
  #7

  Valaciclovir of niet: doorgaans verdwijnen blaasjes sowieso binnen een week. En je mag met Valaciclovir stoppen als je dat wilt. Het is geen antibiotica waarbij je een kuur echt moet afmaken.

   

  Reageer
  #8

  Er staat bij mij op het doosje van de kuur toch echt dat je deze moet afmaken. Valaciclovir moet je innemen binnen enkele dagen als je blaasjes ziet opkomen. Als je niks ziet weet je ook niet dat je een uitbraak hebt! En het werkt goed als ik een uitbraak heb. Laten we John maar gewoon spreken want die weet het het beste.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De kuur moet worden gestart als er duidelijke symptomen ontstaan. Ook is het beter o de kuur af te maken. Als je namelijk net iets te vroeg stopt, kan het gebeuren dat de herpes infectie toch weer opvlamt.

  Reageer
  #10

  Ik weet 100% zeker dat ik HSV-1 heb, dit omdat dit dus bij mij door middel van een kweek is vastgesteld.
  Ik heb de dokter ook gesproken en die gaf ook aan dat het niet noodzakelijk is om de kuur af te maken maar dit wel wordt aangeraden. In mijn geval gebruik ik wel Acyclovir cutaan, wat voor mij een stuk beter helpt.

  Reageer
Reageer op: Eerste keer herpes genitalis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief