Herpes – De eerste keer

  • #1

    Graag vertel ik jullie (helaas) over mijn eerste ervaring met herpes. Doormiddel van een tijdlijn. Ik hoop dat iemand er wat aan heeft. Man, 32, Noord Holland.

    Donderdag 12 augustus: onveilig sex op vakantie.

    Zondag 15 augustus: klein wondje op eikel en op huid (kleiner dan een puistje) & pijn bij het plassen.

    Maandag 16 augustus: wondje groter geworden, twee soort doorzichtige blaasjes er vlak naast op huid. Eikel niets veranderd.

    Woensdag 18 augustus: Nu wel echt bezorgd, inmiddels een verzameling van 4/5 blaadjes rondom het wondje, ter grote van een euromunt op m'n huid.

    Donderdag 19 augustus: wondje op m'n eikel is gaan ontsteken, ook hier vormen nu 4/5 aften/plekjes omheen. Zinkzalf gekocht en smeer het twee keer per dag op huid.

    Vrijdag 20 augustus: Huisarts bevestigd dat alle symptomen lijken op herpes. De plekjes op de huid van m'n penis doen een beetje pijn, die op m'n eikel zijn ondragelijk pijnlijk.

    Maandag 23 augustus: begonnen met het slikken van dicloflenac, pijn is niet te doen (aften op m'n eikel, ontstoken gevoel). Ook ben ik L Lysine pillen gaan slikken. (2000mg dagelijks). Voor de zekerheid bloedonderzoek laten doen.

    Dinsdag 24 augustus: Plekjes op huid worden minder, ontstaan korstjes en kleine rode wondjes. Eikel nog steeds pijnlijk met open wondjes.

    Ik zit nu bijna twee weken in het proces. De blaasjes op m'n eikel doen ontzettend veel pijn, de blaasjes op m'n penis zelf een stuk minder en verdwijnen nu steeds meer. Ik heb af en toe tintelingen over m'n huid, of steken in m'n billen. Ik kan verder gewoon nog alles doen. Wel voel ik me wat grieperig.

    Ik ben benieuwd naar het bloedonderzoek van afgelopen maandag. To be continued.

    Reageer
    #2

    Spijtig om te lezen. Maar waarom bloedonderzoek en geen vocht blaasjes onderzoeken?

    Reageer
    #3

    Dokter heeft me ook laten plassen. Kon op het oog meteen zien Herpes, maar omdat ik in Zuid Amerika was geweest hebben we meteen op alles laten testen.

    Reageer
    #4

    Hoi Dani,

    Hier ook een lotgenoot. Heel erg rot je verhaal en dat je er zoveel pijn van hebt.

    Hoop dat je je nu wat beter voelt?
    Ben zelf benieuwd hoe je er nu mee omgaat, ben je boos op diegene die je heeft aangestoken? Voel je je vies? Zo voelde ik me dus eerst ook. Nu gaat het wel een stuk beter met me helaas heeft herpes geestelijk wel wat gedaan met me. Maar dat is ook niet zo gek nu kan ik er beter mee omgaan maar de angst om iemand te besmetten zal nooit weggaan.

    Reageer
    #5

    Hi,

    Vies is een groot woord. Ik moet zeggen dat het vervelendste de pijn is inderdaad. Mentaal moet het nog even inzinken, maar het is niet dat ik nu niet meer kan slapen.

    Ik dien nu gewoon extra rekening te houden met de situatie. Ik ga het niet m'n hele leven laten beïnvloeden. Is het vervelend ja, maar ik lees dat sommige mannen het maar één keer in de 4/5 jaar meemaken. De wereld is nog niet voorbij!

    Reageer
    #6

    Dani ik ben met je eens. Toen ik hoorde dat ik herpes had, dacht ik owh dat is toch niks. Tot dat ik online ging en hoe mensen het dramatiseren. Toen voelde ik me slecht. Girl hoe lang heb je het en hoeveel uitbrakken heb je gehad?

    Reageer
    #7

    Precies P!

    Kijk het is vervelend, maar ik kan toch gewoon nog op vakantie, naar werk, sportschool, kinderen krijgen en m'n hele leven laten bloeien?

    Er zal hier en daar wel een 'hik-up' momentje voorkomen. Misschien afwijzing, schaamte o.i.d.
    Ik moet gewoon zorgen dat ik niemand besmet nu (zo zorgvuldig mogelijk zijn) en bij een vaste partner het gesprek aangaan.

    En natuurlijk duimen dat die uitbraken jaarlijks zijn en niet wekelijks.

    Reageer
    #8

    @dani en P
    Heel fijn om te lezen Dani ik merk dat ook dat als je wat opzoekt het zo groot wordt gemaakt en dat maakt me dan soms weer onzeker. Ik hou gewoon van seks maar echt de spontane one night stands vind ik wel lastig met de kans iemand te besmetten. Vind het fijn om te lezen want lees meer drama dan positiveit.

    @p ik heb het nu ongeveer 1 jaar 1 x de ergste uitbraak gehad met blaasjes daarna nooit meer blaasjes gezien geluklig heb na die eerste uitbraak wel helaas 1 x iemand besmet maar toen was mijn uitbraak net over daarna ook nog seks gehad en niemand besmet

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Update:

    Woensdagavond 25 augustus: Voel me moe, beroerd en opgezwollen klieren. Slikken doet pijn en m'n keel oogt wat aangetast. Situatie op de huid van m'n penis is aanzienlijk minder dan gisteren, nu zet alleen m'n keel/beroerdheid in.

    Samengevat: griep symptomen.

    Reageer
    #10

    @girl

     

    Ik heb gesproken met iemand die het nu 7 jaar heeft. Gelukkig heeft die bijna geen uitbraken. Wel is het zo dat als die: tintelingen, branderigheid of iets aparts ziet hij meteen alles op slot gooit. Even 14 dagen geen dates, drinken uit een eigen glas, afstand houden van kinderen etc. Ook neemt die dan meteen virus Remmers.

     

    Op deze manier houd je de deur/kans op verspreiding heel beperkt.

    Reageer
    #11

    Hee Dani

    Vervelend dat je griep klachten hebt.
    Hoop dat het snel over is bedankt voor je verhaal.

    Ik zelf als vrouw kan het helaas na 1 jaar nog steeds niet herkennen wanneer ik een uitbraak heb (zonder blaasjes) want dat houd ik heel goed in de gaten van onder..zal vast wel is een uitbraak hebben denk ik dan.. alleen geen blaasje te bekkennen

    Reageer
    #12

    Hoe gaat het Dani?

    Reageer
    #13

    De dokter heeft mij net bekeken en wist niet zeker of het herpes was, het zag er in ieder geval niet uit als herpes zei hij. Ik vroeg nog; stel dat het herpes is, ben ik dan ook besmettelijk zonder dat ik klachten heb? Ik heb het hem echt met klem gevraagd en wel twee keer. Hij zei toen letterlijk tegen mij mét klem; het is exact hetzelfde als bij een koortslip. Op het moment dat je geen klachten hebt, blaasjes die jeuken, pijn, zweertjes of wat dan ook, ben je NIET besmettelijk en kan je gewoon seks hebben zonder condoom. Dit is een hele geruststelling want dit betekent gewoon dat als het er niet zit, je het eigenlijk niet hebt. Ik ben nu bijna 25 en heb al sinds mijn 5de koortslippen. Ik weet dus precies hoe herpes voelt en meestal is het bij mij na een aantal dagen weer weg. Ook heb ik het hooguit 3/4 keer per jaar. Op internet maakt iedereen elkaar altijd bang, zitten alleen maar zenuwachtige mensen te typen die doen alsof de wereld vergaat. Luister nou maar gewoon naar de dokter en laat je niet leiden door wat anderen zeggen. Als het goed is weet jij nu zelf heel goed hoe het voelt als je klachten hebt dus kan je prima inschatten op je veilig kan seksen zonder condoom

    Reageer
    #14

    Bedankt man 25,

    Ik sta er exact hetzelfde in. Echter ga ik wel minder risico nemen, wat betreft onveilig seks. Ook meldt ik het natuurlijk als ik een vaste partner heb. Je moet het zelf goed in de gaten houden; jeuk, tintelingen, of wondje : NO GO. Dan zet ik mezelf direct op non actief tot ik weet dat het weg is.

    Reageer
    #15

    Update 26 augustus:

    Blaasjes op m'n huid (pennis) zijn inmiddels allemaal opgedroogd en kleine korstjes, lijkt bijna weg. Plek op m'n eikel nog wel wat geïrriteerd en pijnlijk.

    Grieperig gevoel houd aan, maar een stuk minder. Slik ook pijnstillers nu. Al met al zit ik er nu twee weken in, het lijkt nu echt af te nemen. Zowel de pijn, griep als fysieke plekjes.

    Reageer
Reageer op: Herpes – De eerste keer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief