Herpes infectie

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb al jaaaaaren bij verminderde weerstand last van een herpes uitbraak bij mijn neus.

  Nu heb ik 3 maanden geleden onbeschermd contact gehad. Zover ik weet heeft die persoon geen herpes en in elk geval geen uitbraak op dat moment en ik heb dus zelf al het herpes virus. Maar dus Aken bij mijn neus.

  Ik ben nu een beetje bang dat ik misschien ook herpes genitales heb kunnen oplopen. Zoals gezegd heeft deze persoon het niet zover hij weet. Het onbeschermde contact is nu 3 maanden geleden en ik heb overigens ook zelf geen klachten.

  Moet ik me nog zorgen maken dat ik dit toch heb opgelopen of kan ik die angst loslaten?

  Ik heb wel op dit moment weer een uitbraak bij mijn neus door een griepje. Mocht ik 3 maanden geleden herpes genitales hebben opgelopen zou het dan logisch zijn als ik daar nu ook klachten van had moeten hebben dan?

  Reageer
  #2

  De ander heeft geen herpes en geen uitbraak. Dan wordt er dus geen herpes overgedragen.

  Reageer
  #3

  Nou hij had in elk geval géén uitbraak op dat moment en heeft ook niet eerder klachten gehad maar dat betekent niet per definitie dat iemand het virus niet draagt, toch? Je kunt het toch ook dragen maar geen klachten hebben?

  En als ik zelf na 3 maanden nog geen klachten heb terwijl ik wel bij verminderde weerstand een uitbraak op mijn neus heb zou ik er dan niet ook voorzichtig vanuit kunnen gaan dat er niets is overgedragen?
  Anders had ik nu toch wel een uitbraak moeten hebben gehad?

  Reageer
  #4

  Ik begrijp werkelijk niet waar je je zorgen om maakt.

  Jouw vraag gaat over een theoretisch risico.

  Ik krijg overigens ook de indruk dat dit niet de eerste keer is dat je hier iets vraagt over een soa, en dat je het hele rijtje soa's aan het afwerken bent. Ik kan me vergissen.

  Reageer
  #5

  Ik snap even niet waarom dat met elkaar in verbinding wordt gebracht. Je hebt al jaren herpes met regelmatige uitbraken aan de neus. Nu dus ook. Waarom zou dat nou iets met herpes genitalis te maken moeten hebben??

  Reageer
Reageer op: Herpes infectie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief