Herpes infectie?

Online ZorgZus
 • #1

  Ruim 3 weken geleden heb ik onveilige seks gehad. De eerste lichte klachten begonnen 2 a 3 dagen later. De klachten bestonden hoofdzakelijk uit pijn bij het plassen en erg pijnlijke blaasjes op de eikel en iets lager. Zover ik kon zien lijken deze blaasjes veel op herpes blaasjes.

  Met deze informatie ben ik een paar dagen later bij de huisarts geweest. Urine afgegeven, maar de SOA testen bleken negatief. Omdat mijn klachten alleen maar toenamen nogmaals een potje met urine afgegeven. Dit keer hoefde ik niet te wachten op de uitslag. Ik kreeg per direct een antibiotica kuur van 2 weken mee (ciprofloxacine aurobindo 500mg/2x per dag 1 tablet). Mijn urine zag er namelijk erg troebel/wit uit.

  De kuur is inmiddels voorbij en de pijn bij 't plassen is voor 90% weg. De urinetest was echter wederom negatief. Wat mijn arts erg vreemd vond aangezien de kleur van mijn urine iets anders suggereerde.

  Voor de blaasjes op mijn eikel gebruik ik nu een zinkoxide smeersel. De blaasjes zijn niet meer zo pijnlijk als het geweest is. Er zijn ook dagen dat ik denk dat het goed aan het genezen is, maar dan is 't de dag erop vaak weer erg pijnlijk. Dit duurt dus nu al 3 weken. Ik heb trouwens geen test gehad om het herpes virus daadwerkelijk aan te tonen. Dit was volgens mijn arts ook niet noodzakelijk.

  Inmiddels heb ik de laatste week ook een pijnlijke blaas. Op een schaal van 1 tot 10 zou ik het een 4 geven. Normaal niet genoeg voor mij om hiervoor naar de huisarts te gaan, maar het leek mij wel relevant om hier te vermelden.

  Mijn huisarts weet niet goed wat hij met mij wil doen. Het plan is nu om na het weekend mijn urine weer te laten testen. Dit duurt allemaal erg lang en mijn klachten lijken in de tussentijd niet weg te gaan.

  Wat zijn mijn opties? Zijn er bepaalde anti-virale middelen die zouden kunnen helpen? Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Herpes kan alleen maar worden getest door een afstrijkje te maken van het vocht uit blaasjes.
  Er zijn zeker antivirale middelen voor een herpes infectie. De huisarts kan dat voorschrijven

  Reageer
  #3

  Maar mijn huisarts schrijft dat dus niet voor. Zijn argumentatie was dat het daar nu te laat voor was. Is mijn huisarts dan niet goed op de hoogte?

  Reageer
  #4

  Hij heeft wel een punt. In principe start je daar zo snel mogelijk bij een uitbraak mee

  Reageer
  #5

  Bedankt voor de reactie,

  maar dat betekent dus ik nu dus verder niets kan doen?

  Reageer
  #6

  Er zou eerst eens zeker moeten zijn dat het een herpes infectie is. Je zou dan L-lysine kunnen gebruiken.

  Reageer
Reageer op: Herpes infectie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief