Herpes simplex en relatie

  • #1

    Ongeveer een jaar geleden heb ik een uitbraak gehad van het herpes virus, doen ik naar de dokter was geweest bleek het het herpes simplex te zijn (dit is dus de minder erge variant van je koortslip) alleen ik had het wel op mijn geslachtdeel. Sinds die keer is het nooit meer terug gekomen.

    Het ziet er zo naar uit dat ik een nieuwe relatie krijg, maar nu vraag ik mij af wanneer ik dit moet vertellen, en ben ik besmettellijk als ik gewoon een condoom gebruik? Nu heeft bijna iedereen wel is een koortslip gehad of dit virus in zich. Maar alles wat ik lees van andere gaat over het herpes genitalis en dat is weer net wat anders. Daarom vroeg ik mij af of mensen raad weten met mijn situatie.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Het maakt eigenlijk niet zo veel verschil, type 1 of type 2. Ze kunnen beiden herpes genitalis veroorzaken. Die ervaring heb je immers zelf gehad.
    De besmettelijkheid is het grootst als er een uitbraak is. Daarbuiten is het risico heel erg klein. Een condoom beschermd dan helaas niet voldoende tegen het herpes virus.
    Ik denk dus dat het wel goed is om het te vertellen.

    Reageer
    #3

    volgens onze ha kun je als je je niet lekker voelt en nog geen koortslip hebt iemand wel herpes genitalis bezorgen. ik vraag me af zit op dat moment dan het virus in je speeksel? en krijg je dan als je weerstand minder is weer een uitbraak van herpes genitalis?

     

    Reageer
    #4

    Het virus zit in de huid. Maar als je geen actieve koortslip hebt en er ook nog geen tekenen van hebt, is de kans op besmetten wel erg klein

    Reageer
Reageer op: Herpes simplex en relatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief