Vraag over uitbraken

  • #1

    Hoi mensen,

    Ik heb hsv type 1 genitaal. Begin december 2018 had ik mijn eerste uitbraak.

    In november 2019 had ik mijn 2e uitbraak. Toen dacht ik dat valt mee 1 uitbraak per 11 maanden. Maar nu in januari 2020 heb ik mijn 3e uitbraak en ik baal dat dat zo snel is. Ik voel me ook grieperig erbij.

    Ik vraag me af hoe vaak andere forumlezers vervolguitbraken hebben en hoe dat verder gaat in de loop der jaren.

     

    Reageer
    #2

    Bij een lage weerstand slaat het toe.
    tekort aan slaap,menstruatie, te veel alcohol,etc   Soms wel 5 keer in een jaar.probeer je levensstijl aan te passen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie  Juweel.

    Qua levensstijl kan ik nog werken aan op tijd naar bed en grenzen aangeven op werk en privé bij stress. Ik rook niet en drink geen alcohol.

    Wat ik me afvraag is:

    Meld jij je wel eens ziek voor werk bij klachten?

    Vraag jij een recept voor virusremmer bij veel uitbraken?

    Groetjes en een fijne dag verder.

    Reageer
    #4

    Geen dank .

    ik meld me niet ziek bij een uitbraak.(meestal heb ik genoeg aan paracetamol)

    ook nog nooit een virus remmer gebruik.mijn uitbraken zijn ook niet heel heftig Max drie blaasjes per keer .

     

    Reageer
    #5

    as we speak, heb ik een uitbraak. Dit keer best heftig. Eerste uitbraak was in 2017 en die was HEEL ZWAAR! Daarna nog een stuk of 4 gehad, amper gevoeld. Ik denk dat het per keer verschilt. Wat ik wel merk, eerste uitbraak duurde echt 3 weken. De laatste (voor die ik nu heb) was ik binnen 3 dagen van de pijn verlost (en die was minimaal).  Het lijkt of het lichaam er mee leert omgaan.

    Reageer
    #6

    Wat voelen jullie met HSV1 voor een herhaling van de uitbraak? Ik heb er pas 1 gehad maar wil het graag leren herkennen.

    Reageer
    #7

    Hai vrouwtje!
    ik heb op dit moment ook een uitbraak.
    Mijn tweede is dit, in 2016 mijn eerste gehad. Nou ik weet sindsdien hoe de hel voelt!
    De uitbraak van dit moment vind ik ook nog wel heftig. Ik hoef dit keer gelukkig niet in bad om te plassen. ( al doet het wel zeer natuurlijk, maar ver genoeg naar voren buigen dan gaat het niet langs de blaasjes )

    ik heb mij wel ziek gemeld op mijn werk. ( met een andere reden natuurlijk ) Ik denk dat je lichaam en de genezing er ook baat bij hebben als je rust neemt. Ook heb ik gelijk de dokter gebeld voor virus remmers en 10% zinkoxide zalf. Een flinke laag erop en de scherpte is er een beetje af.

    Veel beterschap ( je bent namelijk gewoon tijdens een uitbraak ziek vind ik, er is toch een virus in je lichaam zeer actief )

    Reageer
    #8

    Hoi anoniem,

    Ik ben inmiddels weer aan het werk. Ik heb wel nog herpespijn. Bij mij begint een uitbraak met griepverschijnselen dus dan kan ik niet werken.

    Wat betreft de vraag over HSV1, dat staat voor herpes simplex virus type 1 dat een koortslip kan veroorzaken maar ook genitale herpes of herpes in een oog of aan een wondje in een vinger.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Vraag over uitbraken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief