Condyline tegen herpes blaasjes?

  • #1

    Ik had de huisarts gevraagd een anti virale middel (tablet vorm) opnieuw voor te schrijven tegen herpes blaasjes bij de ingang van mijn vagina. Zonder het gezien te hebben dat zij dat het beter was om het met Condyline aan te stippen. Dat heb ik gedaan met blaren als gevolg. Het ziet er nog erger uit dan het ooit was. Ik wil graag weten of het normaal is dat een huisarts dit voorschrijft voor herpes genitalis. Ik kon het nergens vinden. Ook bij de apotheek heb ik het na gevraagd en die assistente zei dat zou best kunnen. Heeft iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Condyline voor herpes????? pfff
    Nee niet normaal dus. Ga naar de huisarts en confronteer haar daarmee

    Reageer
    #3

    bedankt voor uw snelle reactie. Zowel de dokters assistente als de apothekers assistente heb ik het nog gevraagd. Ik heb gezegd dat ik geen genitale wrat heb maar een herpes infectie. Beiden zeiden mij dat het voorkomt dat dit middel dan wordt voorgeschreven omdat het allebei om een virus gaat.

    Het resultaat is nu dat het zweert en ik blaren heb bij de uitgang van mijn vagina. Het is zeer pijnlijk en ik ben erg boos. Aanstaande donderdag ga ik naartoe en dan zal ik haar daar zeker mee confronteren!

     

    Reageer
    #4

    Het hoort wel bij de antivirale middelen, maar is nogal agressief. Het is ook alleen geïndiceerd voor wratten omdat het necrose van de wrat veroorzaakt. Dat is dus een deelwerking die je eigenlijk niet wilt bij herpes blaasjes. Het brand dan meteen gaten in de huid
    https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/p/podofyllotoxine

    Reageer
    #5

    ja klopt het brand in de huid vandaar dat ik nu blaren heb. Het is zeer agressief spul en ik heb het nog voorzichtig gebruikt. Eerst merk je het niet meteen maar na de tweede dag voelde ik het al brande en nu derde dag voor mij zitten er eigenlijk een soort van brandwonden.

    het hoort bij antivirale middelen dat was wat de assistent ook zei daarom dacht ik hun zullen het wel weten laat ik het advies maar opvolgen.... helaas met nare gevolgen nu.

     

     

    Reageer
Reageer op: Condyline tegen herpes blaasjes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief