Doorgaan met Condyline?

 • #1

  Afgelopen week heb ik voor het eerst 3 dagen Condyline gebruikt. Nu is heel m'n huid kapot, op de plek waar eerst veel wratjes zaten is het nu één grote open wond die af en toe bloedt. Ik kan bijna geen wratjes meer onderscheiden (zijn weg?). Ook het stukje tussen mijn vagina en anus is erg gevoelig, wit uitgeslagen (wratjes??) en bloedt af en toe... Nu zou ik morgen weer met de kuur moeten beginnen, maar moet ik dit wel doen? Ik kan toch niet op de wond gaan aanstippen? Maar als ik het niet doe, kom ik dan wel van de wratten af?
  In de rustdagen heb ik ook telkens aangestipt met tea tree olie en ik slik Thuja druppels van Dr Vogel...

  Reactie
  #2

  Hoi! Ik heb precies hetzelfde probleem als jij gehad.. heb zelf 3 dagen de condyline 2 keer per dag aangestipt, het werd één grote witte vlakte waardoor je niet meer zag wat nou precies de wratjes waren. Bij mij was het probleem dat ze nog vrij klein waren waardoor ze al in een vroeg stadium werden weggeschroeid en de huid eronder werd mee genomen. Ook bij mij had ik in de 4 rustdagen erna een grote wond die knal en knal rood was en vaak bloedde. Ik heb veel pijn gehad en ben niet met de 2e stipweek begonnen. Ik wilde wachten tot het genezen zou zijn en dan als ik wat zou zien het gewoon 1 x per dag aanstippen. Ik ben nu 2 weken verder en het ziet er prima uit! De wond is geheeld, het is nog een klein beetje schraal maar verder heb ik mijn mooie huidje weer terug!! Ik ga vanmiddag langs de dokter om nu nog het een en ander te vragen van hoe en wat. Maar volgens mij ziet het er rooskleurig uit voor mij!

  Ik zou gewoon even wachten totdat je het beter kunt zien, en zeker niet die condyline op de wond smeren! Je zal veel meer stuk gaan maken. Ik denk zo; als er een wond zit, zit er iig geen wrat meer?!

  Succes en sterkte met de pijn! het is geen pretje 🙁

  Reactie
  #3

  Klinkt als hetzelfde als bij mij.. dank voor je bericht! Laat je even weten wat je dokter zei?

  Reactie
  #4

  Nou ik heb ook contact opgenomen met de mijne en die zei dat aanstippen niet meer nodig is als de wratjes weg zijn.. ik kan nog van één wratje onderscheiden waar die zat, dus die stip ik nog wel aan, voor de rest hou ik het gewoon in de gaten!

  Reactie
  #5

  Graag gedaan hoor! Heb mijn dokter deze dingen gevraagd:

  1) Er zijn geen wratten meer te zien (bij mij na 1 week condyline!!) en ben gestopt met het aanstippen. Had veel irritatie, bloedingen, roodheid, super veel pijn waardoor ik er ook zeker voor koos om te stoppen en er niks meer te zien was. Was dit een goede beslissing en waarom ontstonden er bloedingen (niet als bijwerking vermeld)?
  --> Ja! Het was zeker een goede beslissing. Sommige mensen reageren er veel heftiger op waardoor je zulke reactie krijgt. Ook als de wratjes heel klein zijn is het soms beter om maar 1 x per dag aan te stippen, dit moet je zelf beslissen.

  2) De wratjes waren al vrij klein bij mij toen ik ze ontdekte. Ze kunnen terug komen, maar in welke mate?
  --> Er bestaat zeker een kans dat ze terug komen, op andere plekken in het genitale gedeelte. Deze zullen echter in een veel mildere vorm komen. Als je ze dus al hebt ontdekt in het beginstadium en hebt ze weggestipt toen ze nog vrij klein waren, is de kans dus veel en veel groter dat je er sneller definitief vanaf bent omdat ze steeds kleiner terug komen. (tenzij je er geen reed aan gaat doen natuurlijk, duh)

  3) zodra er geen wratjes meer te zien zijn, kun je dan weer normaal vrijen zonder iemand anders te besmetten?
  --> Ja. Als er niets meer te zien is kun je het virus niet overgeven. het is als een koortslip, zie je die niet kun je de ander echt geen koortslip geven! zie je hem wel, geef je dus het virus over. Het kan alleen overgedragen worden van slijmvlies naar slijmvlies.

  4) Kan je partner zich laten testen om te kijken of hij het virus van jou heeft overgekregen?
  --> Het is mogelijk om jezelf te laten testen of je het virus hebt. Dit heeft alleen verder geen nut. Doordat je misschien weet dat je het virus in je hebt, betekend het nog niet dat je de symptomen van wratjes krijgt. Je kunt ook gewoon drager zijn en er nooit iets van merken. Niks aan de hand dus! Zodra er wél symptomen zijn zal je partner wel meteen weten wat het is en kun je er gewoon snel bij zijn. Zo niet heeft hij gewoon lekker geluk! maar een klein percentage van het virus zal ook echt de wratten krijgen.

  Dit was ongeveer het belangrijkste wat ik wilde weten! En heb daar zeker duidelijk antwoord op gekregen. Heb nog steeds niets van andere wratjes gezien bij mij, dus ben nog steeds blij! condyline was een godsvergeten pijn, maar het was het zeker waard 🙂

  Hoe is het bij jou nu?

  Reactie
  #6

  Ik denk dat het verstandig is om te stoppen met het gebruik van Condyline. Het is namelijk niet de bedoeling dat je wonden krijgt door het gebruik van condyline. Je moet er inderdaad voor zorgen dat alleen de wratten aangestipt worden. Maar dat is bij kleine wratten erg lastig.

  Tegenwoordig zijn er ook andere middelen welke je kunt proberen tegen genitale wratten. Op deze pagina vind je meer informatie over Aldara http://www.genitale-wratten.com/aldara-genitale-wratten/ Maar op de website vind je nog meer informatie over andere middelen en methoden welke je kunt gebruiken tegen de wratjes.

  Reactie
  #7

  Tegen open wondinfectie kun je het best Fucidine laten voorschrijven. En voordat je begint met aanstippen, éérst rond de wrat een beetje vaseline smeren zodat het spul alléén op de wrat komt.

  Sterkte Emma

  Reactie
  #8

  In de dagen dat je het middel niet gebruikt heb ik alles ingesmeerd met sudocreme. Huid herstelde prima.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Klinkt inderdaad dat ze weg zijn. Dan kan je inderdaad beter even stoppen met behandelen, als dan alles geheeld is en je ziet nog steeds of weer opnieuw wratjes, kan je opnieuw beginnen. Een tip voor de volgende keer is de gezonde huid in te smeren met vaseline. En de wratjes met een wattenstokje aan te stippen.

  Reactie
  #10

  ik had ook wratten, ooit wel is buiten de deur...
  me vrouw weet het, ik was snel bij de huisarst. condyline gebruikt. en een week was niet echt pretig. dus ook een rot gezicht (blaren) wit van kleur.. dus bij mij werker het super. geen vaseline gebruikt, 1 keur gedaan van vrijdag tot zondag.
  maar het heeft echt geholpen, ik hou het nu in de gaten en als ik iets zie (nog niet) gelijk dat plekje aan tippen

  Reactie
  #11

  nog 1, als het erg pijnlijk is laat het genezen, daarna verdergaan, wilde ik ook doen maar was niet meer nodig, maar nogmaals ik was er snel bij, en ik hed het alleen net onder de eikel. maar was al een heel ritsje, groeide best snel.
  en eet gezond, schijnt te werken,

  Reactie
  #12

  Ik heb meerdere wratten rondom de huid zitten, dus niet op de eikel. Ik gebruik zelf geen vaseline aangezien ik dat branderige gevoel niet echt heb.. Ik snap alleen niet hoeveel van dat spul ik er nou op moet doen en hoe je weet hoeveel je er aan het opdoen bent..

  Reactie
  #13

  Doe ik iets verkeerd? Of kan iemand me hierbij helpen?

  Reactie
  #14

  Beste Pieter,
  Dit is de gebruiksaanwijzing van Condyline.

  Aanstipvoeistof (applicatievloeistof)
  Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af.
  Bescherm de huid rond de wrat met behulp van een laagje vaseline of zinkzalf.
  Bedek de wrat met een beetje aanstipvloeistof met een penseeltje of wattenstaafje. Laat de vloeistof goed opdrogen.
  Sluit het flesje goed af, om verdampen van de inhoud te voorkomen.
  Dit middel is brandbaar. Pas daarom op met gebruik in de nabijheid van open vuur, zoals de geiser.
  Was de handen grondig na gebruik.
  Na aanbrengen het middel goed aan de lucht laten drogen.
  Crème
  Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af.
  Breng de crème met uw vingertop aan. Zorg ervoor dat u alleen de wrat aanraakt en niet de omringende gezonde huid. Wrijf de crème daarna in.
  Was de handen grondig na gebruik. Ook kunt u voor het aanbrengen een `vingercondoom` gebruiken. Dit is een hoesje dat u over de vinger aanbrengt. Het is te krijgen in uw apotheek.
  Als de crème per ongeluk toch in aanraking komt met de omringende huid, was het er dan weer af met water en zeep.

  Welk deel begrijp je hier niet van?

  Reactie
  #15

  Hallo mensen,

  Ben zelf ook begonnen met Condyline. Ik ben bezig met mijn eerste behandeling.
  Ik moet zeggen dat ik ipv 3 dagen (6x anstippen) 4 dagen op rij heb gedaan(8x aangestipt dus). Mijn huid is niet echt open, behalve sommige kleine stukjes rond de wrat, en pijn valt ook mee daarom dat ik ook doorga.
  Ik vroeg mij af, is het erg als je langer doorgaat en zo ja waarom?

  En verder, hoe zie je of het resultaat heeft, er zijn 2 wratten afgevallen omdat ze zwart werden en er zijn er enkele wit. Moet ik op deze witte nog extra aanstippen of gaan deze binnen enkele dagen vanzelf dood als ik stop?
  Bij andere lijkst het net of er bloedspikkeltjes zichtbaar zijn op de wrat maar is verder niet wit of zwart wat betekend dit? ook daargaan met aanstippen, is deze aan het afsterven of ?
  Hoelang duurt het meestal na een behandeling voordat ze weg zijn/dood gaan?

  Hoop echt dat iemand mijn vragen of tenmisnte een deel hiervan kan beantwoorden. Wil echt van deze shit dingen af.

  Groetjes
  Wilbert

  Reactie
Reageer op: Doorgaan met Condyline?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief