Wonden door condyline

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben afgelopen vrijdag naar de huisarts geweest omdat ik tussen mijn binnenste- en buitenste schaamlip een klein wit 'randje' had wat dus genitale wratten bleken te zijn. Zaterdags direct begonnen met condyline. De pijn viel de eerste drie dagen tijdens de behandeling mee, maar sinds gister tijdens mijn eerste rustdag is het niet te harde. Op de plek waar de wratjes zaten is nu een grote open lichtroze wond en onderaan mijn schaamlip waar ik opzich niks aangestipt heb zit nu zelfs een grote bult, voelt als een soort blaar. Vreselijk pijnlijk bij plassen, lopen en aanraken.

  Heeft iemand hier ook last van gehad? Ga morgen ook maar weer mijn huisarts bellen... Als dit zo blijft, moet ik dan over 2 dagen aan de tweede week van de behandeling beginnen? Of kan ik beter eerst wachten tot dit alles geheeld is?

  Wat een ramp... 🙁

  Reageer
  #2

  Genitale wratten is een seksueel overdraagbare aandoening (soa).
  Een virus is de oorzaak.
  Er ontstaan groepjes rozerode tot grijswitte wratten rond de penis / vagina of de anus.
  Genitale wratten kunnen geen kwaad en gaan vanzelf over.
  Als ze storen kunt u ze aanstippen met een crème of vloeistof (podofylline).
  Waarschuw uw seksuele partner(s) en vrij veilig.

  Lees verder/Bron:
  http://www.thuisarts.nl/genitale-wratten/ik-heb-genitale-wratten

  Reageer
  #3

  De werkzame stof in Condyline applicatievloeistof is podofyllotoxine.

  Podofyllotixine remt de groei van cellen.

  Artsen schrijven dit middel voor bij genitale wratten, een bepaald soort wratten aan de geslachtsdelen, en andere goedaardige gezwellen op de huid.

  Bron/Lees verder:
  http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Condyline.aspx?mId=10704&rId=1541

  Reageer
  #4

  Je moet ook eerst vaseline smeren rond de wratjes en dan gebeurt dit niet.

  Reageer
  #5

  Hi,
  Ik heb precies hetzelfde probleem! Ik wordt gek van de pijn. Kan niet zitten, lopen, echt vreselijk! Hoe lang gaat dit duren? Ik smeer er nu sudocreme op, maar dat is ook niet fijn hoor! Het is helemaal wit de huid en kapot van de condolyne, en ik gebruik het nu drie dagen...
  Kan jij me nog een tip geven?

  Reageer
  #6

  Op de tweede en derde dag van de behandeling: roodheid, pijn en zweervorming op of rond de wrat, soms met wat zwelling of ontsteking. Dit is een normaal verschijnsel en geeft aan dat de wrat begint te verdwijnen. Als deze verschijnselen echter aanhouden en niet verdwijnen, moet je contact opnemen met je arts.

  Aanstipvoeistof (applicatievloeistof)
  Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af. Bescherm de huid rond de wrat met behulp van een laagje vaseline of zinkzalf. Bedek de wrat met een beetje aanstipvloeistof met een penseeltje of wattenstaafje. Laat de vloeistof goed opdrogen. Sluit het flesje goed af, om verdampen van de inhoud te voorkomen. Dit medicijn is brandbaar. Pas daarom op met gebruik in de nabijheid van open vuur, zoals de geiser. Was de handen grondig na gebruik. Na aanbrengen het medicijn goed aan de lucht laten drogen.

  Crème
  Was de aangedane huid met water en zeep en droog goed af. Breng de crème met uw vingertop aan. Zorg ervoor dat u alleen de wrat aanraakt en niet de omringende gezonde huid. Wrijf de crème daarna in.
  Was de handen grondig na gebruik. Ook kunt u voor het aanbrengen een `vingercondoom` gebruiken. Dit is een hoesje dat u over de vinger aanbrengt. Het is te krijgen in uw apotheek. Als de crème per ongeluk toch in aanraking komt met de omringende huid, was het er dan weer af met water en zeep.

  Reageer
Reageer op: Wonden door condyline
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief