Gw 4 jaar geleden.

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben nu al 4jaar wratten vrij , 1 keer gehad en daarna nooit meer, als ik t virus nog had zou ik dan nog uitbraken gehad in die 4 jaar?

  Reageer
  #2

  Als ze weg zijn, zijn ze weg. Uitbraken krijg je niet. Dat zou dan een nieuwe besmetting moeten zijn geweest.

  Dit is anders bij herpes, maar je vraag gaat over wratten.

  Reageer
  #3

  Oké dat betekent dus dat t kan dat mn lichaam de virus heeft opgeruimd? Hoe zit t met besmettelijkheid?

  Reageer
  #4

  Inderdaad opgeruimd. Dus niet meer besmettelijk.

  Reageer
  #5

  Nou nou, het ligt iets genuanceerder, namelijk: de wetenschap is daar niet over uit.

  Reageer
  #6

  Dit is niet poer definitie waar. De wratten kunnen weg zijn, maar het virus kan nog steeds aanwezig zijn

  Reageer
  #7

  Klopt, dit kan nog terug komen.
  Je ziet het ook vaak bij vrouwen zodra ze zwanger worden dat de wratten kunnen terug keren.
  Het is vervelend dat dit in je achterhoofd blijft zitten maar probeer je niet al te druk hier over te maken.

  Reageer
  #8

  Mijn gynaecoloog zei dat de kans dat het terugkeert als je langer dan 6 maanden klachtenvrij bent toch wel zeer klein is. Hij ziet het nauwelijks in de praktijk. Ze gaan er daarom vanuit dat het virus opgeruimd is. Hpv is in principe een self limiting disease. Omdat het niet altijd en niet bij iedereen wordt opgeruimd, zijn er wel verschillende verhalen, maar mijn gynaecoloog zegt dat het algemene beeld toch is dat het bij bijna iedereen overgaat. Er is een site van de rivm specifiek over het verschil tussen herpes en hpv en daar staat dit ook; herpes is voor het leven terwijl hpv is self-limiting. Iemand heeft de link eerder geplaatst, dus zoek het even op.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dit is een stuk uit mailcontact met Soa aids nl. Volgens mij is dit een standaard tekst die ze gebruiken, dus je kan de vraag ook zelf mailen en dan krijg je waarschijnlijk hetzelfee antwoord. Het heeft mij geholpen, dus deel het hier ook even.

  ---

  Hpv is een erg veel voorkomend virus
  De meeste mensen zullen het vroeg of laat wel een keer tegen komen. Vaak ook in meerdere varianten.
  Een aantal varianten kan wratjes veroorzaken. Dat gebeurt bij een klein deel van de mensen. De meeste merken er echter niets van. Het afweersysteem heeft het virus dan goed onder controle of werkt het waarschijnlijk zelfs snel het lichaam uit.

  Als je wel wratjes krijgt
  Een kleine groep mensen krijgt last van de wratjes. Hpv gaat in de huid zitten van de schaamstreek en / of bij de anus. Meestal ontstaan de wratjes enkele weken tot ongeveer acht maanden later. En soms kan het ook veel langer duren.

  De wratjes zelf zijn onschuldig. Ze leiden niet tot onvruchtbaarheid of kanker.

  Het is een aandoening die in de regel uiteindelijk ook weer weggaat.

  Krijg je last van wratjes, dan kun je de wratjes laten verwijderen. Dat gebeurt vaak met een aanstipvloeistof, maar er bestaan ook andere manieren van behandeling.
  Het virus zelf blijft bij zo’n behandeling wel achter in de huid. Het is aan het eigen afweersysteem om het virus onder controle te krijgen. Dat zal meestal geen probleem zijn, al kan het na behandeling nog wel één of meerdere keren terugkomen. Meestal gebeurt dat direct in de eerste weken na de behandeling.

  Uiteindelijk komen de meeste mensen er echt weer vanaf, al kan het bij de één wat langer duren als bij de ander.

  --

  Kortom, het immuunsysteem moet het virus opruimen, dat gebeurt niet automatisch met een behandeling. Het virus kan na behandeling terugkomen, maar meestal gebeurt het dan in de eerste periode daarna. Over het algemeen is het een tijdelijke aandoening waar je weer vanaf komt, al kan dat soms een tijd duren (frustrerend!!).

  Ik ben er zelf ook al lange tijd vanaf en kijk nu nog heel af en toe op het forum. Het heeft mij destijds geholpen als mensen hun positieve verhalen deelden dus probeer dat terug te doen. Tegelijkertijd probeer ik het ook los te laten dus zal hier verder niet meer op reageren. Succes allemaal.

  Reageer
Reageer op: Gw 4 jaar geleden.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief