Wratten gaan niet weg

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo, ik heb nu 4 jaar genitale wratten. We hebben alles geprobeerd maar het gaat niet weg. Nu zijn 2 maanden bezig om het om de 2 weken aan te stippen, maar ook dat lijkt niet echt te werken. Het zijn er heel weel, stuk of 30.
  Alle creme s van Aldara tot groene thee extract, aansstippen met stikstof en condyline.
  Wie o wie heeft nog een idee of alternatief. Ik ben diabetes 2 patient, maar mijn waardes zijn redelijk.

  Reageer
  #2

  Hoi Franco, je hebt het over 'we' bedoel je dan dat je partner ze ook heeft? Dit kan er nl. Voor zorgen dat je elkaar steeds opnieuw besmet. Je zou nog (samen met je partner) een vaccinatie met Gardasil 9 kunnen proberen en een tijd geen seks en niet scheren. Met de huidige kennis zou dit vaccin in theorie niet werken, toch zijn er mensen die beweren dat ze er baat bij hebben en word dit momenteel ook onderzocht in studies. Ik krijg binnenkort mijn 2e vaccinatie. Je zou ook nog de natuurlijke weg kunnen proberen met supplementen zoals Coriolus Versicolor. Ik heb dit geprobeerd maar het werkte slechts tijdelijk helaas maar bij sommige mensen werkt het wel.

  Reageer
  #3

  Hoi vrouw40,

  ik bedoelde met “we” de huisarts, mijn partner heeft gelukkig niets.

  Reageer
  #4

  Oké, het hoeft niet zo te zijn dat je partner GW krijgt, toch kan deze wel het virus bij zich dragen of ze later alsnog ontwikkelen. Altijd lastig omdat er al vrij weinig info over een individu te vinden valt, en al helemaal niks wanneer er een partner bij betrokken is. Ik zou in dit geval dan toch samen de vaccinatie proberen, meest logische zou zijn tijdelijk geen seks en bij erge uitbraak deze aanstippen met condollyne. Ook al zou het niet tegen GW helpen, dan helpt het altijd nog voor de andere hpv types. Ik weet niet of je rookt, maar stoppen zou de genezingskans met 74% verbeteren. Over 4 maanden krijg ik mijn laatste hpv vaccinatie. Daarna kan ik je vertellen of het bij mij heeft gewerkt. Oa binnen dit forum zijn er positieve ervaringen te lezen. Sinds mijn 1e prik staat het stil qua uitbreiding en zijn het nog 2 iniminibultjes. Iniminimaal dus 🙂 Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat ik er zo vanaf kom.

  Reageer
  #5

  Owja, nog wat tips ik zou het in delen aanstippen met condollyne als je er veel hebt, combineren met een goede 'sealende' creme. (Protosan x gel of Buaganelle, ook al is deze laatste voor vrouwen) Focussen op steeds een klein gebied behandelen en niet scheren. Handdoeken en onderbroeken elke dag schoon en in minimaal 60 graden wassen, dagelijks douchen, deppend drogen en geen nauwe synthetische of schurende kleding. Verder kun je allerlei vitamines gaan nemen maar gezond eten is dan toch belangrijker denk ik. Voor mij werkt er eigenlijk maar 1 vitamine super voor mijn gezondheid en dat is vitamine D in hoge dosis. Die krijg ik dan wel via de internist maar dat werkt voor mij top.

  Reageer
  #6

  Dank voor de info Vrouw40, ik ben sinds 3 jaar gestopt met roken.

  de vaccinatie heb ik gevraagd bij de dokter en de dermatoloog, maar die zeggen dat alleen nut heeft als je geen seks hebt gehad, dus op latere leeftijd heeft het geen zin.

  Reageer
  #7

  Dat wordt inderdaad gezegd, toch verschillen de meningen van artsen hierover en mijn arts gaf aan dat het momenteel wel onderzocht wordt of dat het vaccin baat heeft wanneer je al besmet bent en/ of op oudere leeftijd dan 28 jaar. Het advies voor dit vaccin is door de jaren heen al meerdere keren veranderd, door de onderzoeken die worden uitgevoerd. Een tijdrovend proces. Het is dus aan jezelf of je dit wilt proberen of niet. Ik lees binnen dit forum positieve ervaringen iig. Update volgt

  Reageer
Reageer op: Wratten gaan niet weg
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief