Online ZorgZus
 • #1

  Op het internet kom je veel verhalen tegen van mensen die jaren lang kampen met genitale wratten. Ik heb er zelf nu 1,5 jaar last van. Gelukkig heb ik het nooit heel erg gehad maar er blijven nogsteeds iedere keer kleine wratjes terugkomen. Soms denk ik dat ze weg zijn en dan voel ik er weer een. Zijn er ook mensen bij wie het helemaal verdwenen is en die ook al lange tijd genezen zijn? Het zou me goed doen zulke verhalen ook te lezen want ik wordt er echt hopeloos van. Sterkte allemaal!

  Reageer
  #2

  Hee,

  Ja ik wil niet negatief zijn.. de hoop ontnemen oid. Ik heb het zelfde. Komt steeds terug. Maar het is wel duidelijk dat het een virus is. Het virus verlaat je lichaam niet.
  Je kunt de symptomen bestrijden (de wratten) maar daarmee verwijder je het virus niet.

  Het is naar wat ik heb gelezen, aan je eigen lichaam om het virus machtig te worden.
  Waarbij ik heb begrepen dat de uitbraken daarna wel minder vaak voorkomen.

  Sorry als dit teleurstellend is. Ik heb wel berichten op Reddit gelezen dat mensen er lang vanaf zijn. Sommigen 1 jaar sommigen 2 of 3. Enkeling was er 10 jaar vanaf. Sommige vrouwen waren er ook vanaf maar dan kwam het met een zwangerschap naar boven. Ze hadden dan in het verleden de wratten gekregen en toen was het minder duideijk dat het virus wel gewoon bleef.

  Het is dus enorm wisselend.

  Daarbij zullen niet veel mensen zeggen dat ze er vanaf zijn. Want waarom zouden ze terug keren als ze geen klchten hebben?

  Verder ben ik ook wel benieuwd

  Reageer
  #3

  Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten als jullie. Nu is het inmiddels 5 maanden schoon. Hebben jullie al in het topic gekeken met de titel ‘Een nieuwe genezing voor GW uit een recent onderzoeksrapport’? Het heeft mij en een hoop andere mensen geholpen om er van af te komen. Kan jullie echt vertellen dat het geen bullshit is.

  In ieder geval succes. Hoop dat jullie van de ellende afkomen.

  Reageer
  #4

  Ik heb er wel naar gekeken maar kan nergens een site vinden die betrouwbaar oogt om te bestellen...

  Reageer
  #5

  Bij mij is het ook al langere tijd weg! Ik ben bezig met Gardasil (moet nog 1 vaccinatie) en om die reden ben ik er nog best veel mee bezig. Mijn partner en ik wachten met seksueel contact tot we beiden volledig gevaccineerd zijn, dus het is een lange weg.

  Verder wil ik nog zeggen:

  -Lezen op internetfora geeft GEEN wetenschappelijke info. Je gaat daar (vrijwel) alleen mensen vinden die er nog last van hebben. Het is mogelijk dat HPV latent aanwezig blijft, en het is mogelijk dat het later terugkomt. Bij verreweg de meeste mensen is dit echter NIET het geval (gyn zei: ook niet bij zwangerschap) maar die mensen zul je niet op fora vinden.

  -HPV is een virus, maar het is onjuist dat elk virus voor altijd in je lichaam blijft. Het klopt wel dat een virus niet te doden is met antibiotica en dat het aanstippen van wratjes niet direct betekent dat dan het virus weg is. Wel is het zo dat het immuunsysteem de meeste virussen zelf kan vernietigen, zoals oa het verkoudheidvirus en het hpv virus waarvan je als kind wratjes had onder je voet. Er zijn daarnaast virussen die niet te klaren zijn, zoals herpes, omdat herpes in de zenuwcellen gaat zitten en die kan het lichaam niet vernietigen.

  -Vroeger werd gedacht dat HPV ook zo'n virus zou zijn dat voor altijd in je lichaam zou blijven. De huidige wetenschap is dat het HPV virus wordt opgeruimd door de afweer of terug gebracht wordt tot niet detecteerbare hoeveelheden. Zoek op pubmed: genital warts, artikel Leslie SW, Sajjas H, Kumar S. uit 2021. Hierin wordt dit uitgelegd. Helaas kan het dus wel een hele tijd duren en is er na het aanstippen kans op terugkeer tot de eigen afweer tegen het virus in actie komt, wat bij 90% tot 2 jaar duurt.

  Ik heb ook SOA AIDS NL een keer gemaild hierover omdat het onduidelijk en tegenstrijdig op hun website staat. Zij mailden mij terug dat het in de regel een tijdelijke aandoening is, die weer overgaat. De letterlijke tekst heb ik een keer gekopieerd op dit forum, die kan je via de zoekmachine vast terugvinden en anders mail je ze zelf.

  Overigens heb ik jaren geleden ook een hoog risico HPV gehad. Deze is vanzelf verdwenen en nu vele jaren later nog altijd niet terugkomen. Gelukkig heb ik telkens gynaecologen gehad die me geruststelden dat mijn lijf HPV opruimt. Je hebt ook huisartsen die er niets van weten, gaan googlen op HPV (dat deed die van mij waar ik bij zat) en dan zomaar wat roepen en mensen worden zo horendol gemaakt.

  Sterkte! Ik geloof dat het uiteindelijk goedkomt, maar geduld, geduld.. En wat man26 zegt: de methode beschreven in het genoemde topic is top! Heeft mij ook geholpen. En ga naar een gyn of dermatoloog ipv aanrommelen met een ongespecialiseerde huisarts.

  Reageer
Reageer op: Hoop
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief