GGD weigert HIV (snel)test

  • #1

    Ik wil graag een HIV sneltest doen, inmiddels 5,5/6 weken na onveilig seks te hebben gehad met iemand van tinder, alleen weigert de GGD deze te doen ivm een laag risico factor. Los van dat er bij hen geen kosten aan verbonden zijn, wil mijn huisarts het pas over één maand gaan doen (die houden 3 maanden na de seks aan) en daarvoor mag ik, nou ja mijn ouders..., €180 voor 3x bloedafname gaan neertellen. Beetje overdreven als ik een laagrisico factor ben en de kans dus heel groot is dat het geld verspilling is.

    Heb inmiddels 2 soa testen gehad en die waren allebei negatief. Alleen een wratje gehad (althans, ze gokte op een wratje), die heb ik moeten aanstippen, maar doordat hij op zo’n gevoelige plek zit en het middel zo agressief is wil ik hem na mijn aankomende menstruatie weg laten halen.

    Heeft iemand tips hoe ik hem TOCH via de GGD kan aanvragen? Want een laag risico betekent niet gelijk GEEN risico.

    Alvast bedankt!

    Nicole

    Reageer
    #2

    Hi Nicole,

    Ik ben hier ook een hele periode bang voor geweest. Ik heb dit toen via de huisarts gedaan, maar niets over die kosten vernomen, misschien dat je daar wel verzekerd voor bent. Het is nu eenmaal zo dat de kans enorm klein is dat je HIV op hebt gelopen. Paar vragen: komt je partner uit een risicogebied (Antillen etc)? heeft hij seksuele contacten met mannen of veel verschillende onveilige contacten? Als dit niet zo is, dan is de kans eigenlijk zo klein dat je iets hebt. En dan nog, mocht hij iets hebben, dan is de kans dat hij het overdraagt tijdens de seks 0,014%. Uit jouw verhaal haal ik dat je het 1 keer onveilig hebt gedaan, wat de kans nog kleiner maakt dat je het van hem hebt gekregen. Ik zou je niet te veel zorgen maken, maar als je dit wel doet dan toch via de huisarts proberen. De GGD zal vanuit hun expertise echt wel weten wat ze doen en dus net als ik een risicotaxatie hebben gemaakt. Dit maakt, dat je er vanuit kan gaan dat je het niet hebt.

    Reageer
Reageer op: GGD weigert HIV (snel)test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief