Heb je zo echt meer kans op een SOA?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb dus een wondje in mijn mond. Het was een aft of gewoon puistje denk ik. Die heb ik 2 dagen geleden uitgeknepen. Het zit onder mijn tong op een plek waar de penis niet tegenaan komt bij orale seks.

    Heb ik dan toch meer kans op een SOA zo? Er is geen sperma in mijn mond gekomen en ook deepthroat was niet aan de orde.

    Reageer
    #2

    Het is de vaste persoon waar ik het mee doe zegmaar dus heb het al vaker met hem gedaan maar er komt nooit iets uit SOA testen bij mij dus dan zal hij wel niks hebben.

    Reageer
    #3

    Het maakt niet uit of je een wondje in je mond hebt. Als je sperma in de mond komt heb je sowieso een kans op een soa. Wat een soa gaat niet persee op het geslachtsdeel zitten.

    Reageer
    #4

    Ja maar er is dus geen sperma in mijn mond gekomen. Ik vraag me alleen af of ik een verhoogd risico heb gelopen door dat kleine wondje.

    Ik doe vaker met hem en er is nooit iets uit mijn SOA testen gekomen uit de keel dus dan kan ik er denk ik wel vanuit gaan dat hij niks heeft. Anders had ik al lang iets moeten hebben toch?

    Reageer
    #5

    Met een wond in de mond loop je iets meer risico

    Reageer
    #6

    "dus dan zal hij wel niks hebben." Dat kun je dus nooit met zekerheid zeggen

    Reageer
    #7

    Oké dat klopt, daar moet ik u gelijk in geven. Maar als je na meer dan 7 keer seks te hebben gehad al die keren niks hebt opgelopen dan geeft dat wel een positief beeld dacht ik.

    Reageer
    #8

    Als je "partner" geen seks met anderen heeft tussendoor, dat zou je dat kunnen zegggen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oké. Kans op HIV besmetting is klein op basis van de gegeven informatie toch?

     

    Weet u wat het is meneer. Ik maak me niet zo'n zorgen om mij maar wel om hem. We hebben nooit zonder condoom gedaan en ik heb zijn sperma nooit geslikt dus ik heb geen tot weinig risico gelopen. Maar hij gaat er vanuit dat als ik het niet heb hij het ook niet heeft.

    Hij heeft sinds een aantal weken last van extreme vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn. Zó moe dat hij 's middags moet bijslapen. Aanvankelijk werd door zijn huisarts gedacht aan Pfeiffer. Nou ja oké dat kan, dus bloed laten prikken en de uitslag is dat er wel een virus zit, maar het is onduidelijk wat. Dus het kan Pfeiffer zijn maar ook dus iets ergers en daar maak ik me hele erge zorgen over. Laatst was zijn huid zelfs geel.

    Ik denk dan meteen aan iets ergs als een acute hiv besmetting. Maar er is totaal geen sporen van huiduitslag te bekennen bij hem en van buiten is niets te zien aan hem. Sterker nog, hij zag er vandaag al wat beter uit. Maar toch baart het me zorgen. Ik geef om hem en het is verschrikkelijk om hem zo te zien en met seks ben ik als de dood dat hij me met iets besmet.

    Ik raad hem aan om naar de GGD te gaan voor een uitgebreid soa onderzoek want het is een mooie theorie, baseren op mijn testen, maar niet voor syfilis en HIV. Hij zegt dat hij nog nooit zonder condoom heeft gedaan met iemand en het enige dat hij ooit in zijn mond heeft gekregen was voorvocht van een andere jongen. Ik geloof hem echt oprecht en als het klopt heeft hij geen ernstige soa maar wat kan het dan zijn als zelfs de dokter het niet weet?

    • Extreme vermoeidheid
    • Buikpijn
    • Hoofdpijn
    • Virus gevonden in bloed maar onduidelijk wat.

    Als het HIV is zou het toch al gevonden moeten zijn in het bloed neem ik aan of er wordt simpelweg niet op getest omdat dokter dacht dat het Pfeiffer was.

    Ik weet verder ook niet wat ik moet doen. Ik heb mijn taak denk ik gedaan door aan te raden naar de GGD te gaan en meer kan ik helaas niet doen ben ik bang. En dan heb ik hem vandaag dus ook nog gepijpt (zonder sperma in mond) dus kans op besmetting is 0 zie ik op internet. Maar ja dat wondje...

    Reageer
    #10

    Ik weet het ook even niet meer. Het enige wat ik nog kan doen is de mening vragen van een arts zoals u bent en dan houdt het op van mijn kant.

    Reageer
    #11

    De kans op HIV is sowieso al uiterst klein .
    Weet je of er ook naar hepatitis is gekeken bij het bloedonderzoek?

    Reageer
    #12

    Wat HIV betreft: Voor HIV zal er toch een HIV test gedaan moeten worden. Dat gaat niet lukken met een algemeen bloedonderzoek.

    Reageer
    #13

    Zijn lever was in ieder geval in orde ja. Maar de uitslag van de test was 'dubieus' zei de assistente. Het kon Pfeiffer zijn maar ook iets anders. Vastgesteld is dat er een virus is maar niet duidelijk is wat. En opnieuw bloed testen moet hij pas over 10 dagen en als dan nog niets uitkomt moet hij meteen terug want dan kan het iets ergs zijn werd er gezegd. Het is stom om dat zo te zeggen over de telefoon want dan maken ze hem ook erg ongerust... stel dat het toch een acute hiv infectie zou zijn... pff.

    Reageer
    #14

    dat was inderdaad erg dom, als het al zo is gezegd...Misschien is het meer zijn eigen angstbeleving en gedachte
    Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze dat zo gezegd hebben .

    Reageer
    #15

    Ja ik was er niet bij maar als dat telefoontje echt zo is gegaan vind ik dat echt niet kunnen. Hij voelt zich al weken zo en dan wordt er zo tegen hem gedaan en moet hij weer eens 10 dagen wachten om weer zijn bloed te testen. Dan is het ook niet ernstig lijkt me als ze gewoon weer zeggen kom over 10 dagen maar terug om te kijken of er wellicht wat gevonden wordt. Hij blijft er zelf redelijk kalm over maar ik weet  dat als je je zo'n lange periode niet goed voelt, dat er dan meer moet spelen dan een heftige griep.

    Reageer
Reageer op: Heb je zo echt meer kans op een SOA?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief