Ik kan niet slapen met andere mensen door geluid

  • #1

    Ik heb een slaapprobleem wat eigenlijk al jaren aanhoud. Als ik dit met mensen bespreek kijken ze me aan alsof ik me aanstel, maar was dit maar zo!! Ik heb in mijn jeugd en tiener jaren eigenlijk altijd alleen geslapen en ik kan ook pas slapen als het stil is in de kamer. Maar dan bedoel ik echt stil. Regen en onweer deert me niet dat vind iedereen wel fijn als ze in bed liggen.

    Ik kan dus met geen mogelijkheid met andere mensen slapen. Als ik het geadem van iemand anders nog maar hoor word ik al helemaal gek en het maakt niet uit of dit zacht of hard is. Ik ga me hier dan ook volledig op concentreren en hier kom ik dus niet uit. Dit is voor mij heel lastig want ik heb nu 3 jaar een vriend en we slapen constant apart, omdat ik dan naar dat geadem of gesnurk lig te luisteren. Ook vroeger als we met de middelbare school op schoolreis gingen voor een week was een compleet drama voor mij. Met 10 man op 1 kamer!! Aan het einde van de week was ik zo kapot dat ik huilend naar de leraar ben gestapt met de vraag of ik alstublieft op een kamer mocht waar ik alleen kon slapen al was het maar voor 1 nachtje!!

    Geloof me ik heb inmiddels alles geprobeerd (behalve slaappillen). Rustgevende jungle/oceaan geluiden zachtjes aan, allerlei soorten oordopjes (die nooit goed blijven zitten en waar ik gewoon al het geluid doorheen hoor!) Ook als ik eerder ga slapen als mijn vriend, word ik altijd wel een keer wakker en dan lig ik weer te luisteren op dat geadem, dus ga ik maar weer in een andere kamer liggen!! Kortom ik ben gewoon een ontzettend moeilijk geval! Ik wil gewoon naast mijn vriend kunnen slapen en niet bang hoeven te zijn als we een keer een hotelletje willen opzoeken (daar heb je maar 1 kamer en kun je niet zomaar ergens anders gaan liggen). Zo erg is mijn gedachten hierover. Ik ben het beu en ik weet niet goed wat ik naast mn hele leven slaappillen slikken nog zou moeten doen. Heeft iemand hetzelfde probleem of kan iemand mij aub advies geven hierover?? Ik hoor het ontzettend graag.

    Gr

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat slaappillen hier een oplossing voor zijn. Ook dan kun je namelijk wakker worden. Als je dan niet voldoende hebt geslapen heb je meer last van de bijwerkingen dan van het wakker liggen door geluiden.
    Misschien is het goed om hier toch eens met een psycholoog over te praten. Vraag aan de huisarts een verwijzing

    Reageer
    #3

    Ik heb precies hetzelfde Manon. Ik dacht dat ik de enige was en ik schaam mij ook om het tegen mn vriend of vriendinnen te vertellen omdat ze het tot nu toe niet hebben begrepen hoeveel pijn ze me ermee doen als hun eerder in slaap vallen dan mij... dan word ik gewoon zo boos en verdrietig omdat ik nog had gezegd dat k nie tegen geadem kan of als iemand slaapt. Voel me hierin zo onbegrepen en weet ook niet wat hieraan te doen is...

    Reageer
    #4

    Irritatie aan dat soort geluiden doet mij denken aan misofonie. Google misofonie en kijk of jij je kan vinden in de symptomen.

    Reageer
    #5

    Heb hetzelfde probleem ?

    Reageer
    #6

    @Wendy, ik heb geen kant en klare oplossing. In een groep slapen, zoals de topicstartster, is voor meer gevoelige mensen een probleem. Met een eigen partner zou het beter moeten lukken. Soms kan het in de relatie liggen. Voel je je prettig bij die persoon? Als iemand je toch al irriteert, irriteren geluiden nog meer. Of zit je zelf met teveel spanningen?

    Wat kan schelen in de gevoeligheid, is zorgen voor volwaardige voeding en bepaalde voedingssupplementen als magnesium, vitamine B, misschien zink. Stofjes die je zenuwstelsel versterken. Als ik geen magnesium, vitamine B en lysine gebruik, kan ik ook veel minder hebben. Het kan wel persoonlijk zijn wat je nodig hebt. Ook zijn er bepaalde bloesemremedies die helpen om beter bij jezelf te blijven.

    Reageer
    #7

    ik heb de oplossing voor slaapproblemen bv als je man snurkt.

     

    oorwasproppen. even in de handen houden tot ze zacht zijn en in de oren doen

    Reageer
    #8

    Ik heb nieuwe kozijnen van kunststof aan mijn slaapkamer die 's avonds en 's nachts kraken en knappen. Daar kan ik helemaal niet goed van slapen. Niemand lijkt het te begrijpen. Ik ben supergevoelig voor die geluiden. Alleen met Oxazepam kom ik de nacht door. Misschien wordt het wel minder met die geluiden, omdat de kozijnen er nog maar 2 weken zitten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Deze topic is inmiddels wat jaartjes oud, maar nog steeds buitengewoon actueel. Het probleem is herkenbaar. In mijn geval is het mede de oorzaak geweest dat ik vrij laat aan een relatie kon beginnen (want stel dat het niet lukt om naast mijn partner te kunnen slapen...). Inmiddels al weer bijna 20 jaar getrouwd en heb nog regelmatig nachten met weinig slaap als mijn vrouw naast mij in de houtzagerij bezig is. Ik heb ondertussen wel geleerd dat je partner nooit expres jou wakker houdt. Verwijten maken heeft geen zin en werkt zelfs averechts. Mensen die (erg) licht slapen zijn niet goed in staat om hun 'oren te sluiten'. Dit is een eigenschap die door vele anderen totaal niet begrepen wordt. Ik heb hiervoor nog geen enkele remedie gevonden. Daarnaast is het luisteren naar andermans ademhaling een vorm van controle. Je wilt dat het stopt en je bent niet in staat om het maar te laten gaan. Hier zou je nog enige winst in kunnen halen zodat je niet of minder geïrriteerd bent (want dat houdt je juist des te meer uit je slaap).
    Wat uiteindelijk voor mij enigszins werkt is het luisteren naar 'brown noise' of 'white noise' terwijl je probeert in te slapen. Dat lukt zelfs als je het geluid redelijk hard zet, omdat het een constant monotoon ruisend geluid is. Je hoort ademhaling niet meer en gesnurk zo zacht dat het niet stoort. Je kunt via youtube met gemak een 9 uur durende track met 'brown noise' vinden. Persoonlijk vind ik 'brown noise' prettiger dan 'white noise', omdat dit een wat donkerder geluid is en meer het donkere snurkgeluid maskeert.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook het zelfde omg erger me gewoon kapot er aan tot aan woede toe niet normaal dacht dat ik de enige was😕

    Reageer
    #11

    Hier nog iemand die van alle geluiden wakker wordt of niet in slaap komt. Heel vervelend.. ik heb een slaaponderzoek gehad begin dit jaar een mijn hersens blijken snachts te actief te zijn. Ze staan eigenlijk continue 'aan'.
    Ook ik heb geen oplossing hiervoor. Dit probleem speelt bij mij al jaren een Oxazepam werkt soms in een nachtje goed te slapen maar hier wel ik ook niet continue aan beginnen.
    Ik heb wel een ventilator aan staan, dat is een beetje vergelijkbaar als de white noise wat hierboven genoemd wordt. Dit helpt soms iets.

    Reageer
Reageer op: Ik kan niet slapen met andere mensen door geluid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief