Niet kunnen slapen door praten tegen mezelf

 • #1

  Beste Dokters,

  Ik heb een grote probleem. Ik heb hier al een jaar problemen ermee. Ik merk, als ik aan het slapen ben dat mijn hersenen overactief zijn. Als ik mijn ogen dicht doe dan beland ik in een soort dromenwereld ( nog niet in slaap gevallen) wat niet bestaat of ik maak iets in me hoofd. Ik praat ook veel in mezelf. Ik heb een zware verleden gehad waardoor ik 5 jaar lang iedere dag, iedere nacht ging blowen. Ben nu 2 weken clean maar de stemmen gaan niet weg en de dromenwereld ook niet. Ik kan niet slapen. Ik slaap pas in de ochtend om 8 uur. Ook als ik ergens mee bezig ben overdag praat ik in mezelf. De slaapmedicaties helpen maar heel weinig en ik kan met de medicaties 4 uurtjes slapen. Ik zit echt in een nood weet niet wat ik moet doen en wat dit voor een probleem is.

  Reageer
  #2

  Ik zou het met je huisarts bespreken, hier zijn geen dokters op het forum

  Reageer
  #3

  Hoi Hans,

  Dit klinkt knap verstorend voor je leven! Dat je dat al zolang volhoudt..

  Cannabis dempt klachten, maar het is voor sommige mensen ook de start van dit soort klachten. Daarom is het ook niet ongevaarlijk voor sommign.

  Je filter lijkt nu wat uit te staan, waardoor alles meer binnenkomt. Ik kan niet inschatten of dat na een tijdje weer normaliseert, maar als het heel hinderlijk is kun je er wel een tijdje wat medicatie voor krijgen om dat filter weer wat sterker te maken. Dan komt het weer wat tot rust.

  Maar ik ben geen arts. Dus ik zou er toch voor naar je huisarts gaan. Die kan ook zo nodig doorverwijzen.

  Reageer
  #4

  Je kan het ondersteunen met volwaardige voeding en misschien wat voedingssupplementen. Een orthomoleculair therapeut kan kijken naar je hele gezondheidssituatie. Cbd-olie kan ontspannend werken. De betere soort is wel wat duurder.

  Reageer
Reageer op: Niet kunnen slapen door praten tegen mezelf
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief