Niet kunnen slapen met iemand naast me (en zelfs iemand buiten m'n bed)

 • #1

  Hallo allemaal!

  Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite om dit berichtje te lezen!

  Van nature ben ik een lichte slaper die eigenlijk van elk geluidje wakker wordt. Dit is iets waar ik heel mijn leven al mee deal, maar gelukkig (nog) niet persé hinder van ondervindt.

  Echter wanneer ik samen met iemand slaap, en 't maakt dus niet uit of dit mijn broertje, een vriend of een meisje is, dan slaap ik eigenlijk altijd super slecht tot helemaal niet! Ook niet als ik echt moe ben.

  Het gekke is dat ik niet in slaap kom van (bij)geluiden, want sommige mensen die bij me in bed slapen, maken weinig tot geen geluid. Ik kom dus maar niet in slaap omdat ik in mijn hoofd niet rustig kan worden omdat er iemand anders bij me in bed ligt. Ik slaap gewoon het liefste alleen en word onrustig als mensen in mijn ''zone'' liggen. M'n onderbewustzijn piekt denk ik omdat ik weet dat ik waarschijnlijk de dag erna gebroken ga zijn. Ik ondervindt dit probleem ook als er iemand op mijn slaapkamer ligt met een bijvoorbeeld een luchtbed. Het is dan wel iets minder, maar het speelt wel nog steeds.

  Sinds kort kan ik m'n brein iets meer tot rust krijgen door er niet te veel aan proberen te denken, maar ik kom gewoon nog steeds niet echt in slaap.

  Ik begrijp dat dit iets psychisch is, maar ik weet niet hoe ik het probleem moet benoemen en hoe ik hier iets gericht aan kan doen. Ik heb ooit iets gehoord over Mindfullness, maar ik zie dit meer als een overkoepelende behandeling die iets kan bijdragen, maar niet perse de oplossing is. Misschien heb ik het helemaal verkeerd en werkt dit wel?

  Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en weet wat dit probleem is en hoe ik het eventueel kan oplossen/behandelen.

  Thanks voor jullie tijd! 🙂

  M

  Reactie
  #2

  Ga met dit probleem naar een psycholoog

  Reactie
Reageer op: Niet kunnen slapen met iemand naast me (en zelfs iemand buiten m'n bed)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief