Niet slapen met vriend

  • #1

    Hallo

    Ik heb een probleem wanneer ik bij mijn vriend wil slapen. We zijn nog maar 5 maand samen en hebben al enkele keren samen geslapen. Bij mij op kot zijn het twee aparte bedden, en lukt het redelijk om in slaap te vallen.

    Hij heeft echter een tweepersoonsbed, daar hebben we al twee keer in geslapen, vlak naast elkaar dus. Ik vind het heel vervelend dat ik pas enorm laat in slaap val en ongeveer drie uur later al terug wakker wordt, zelfs wanneer ik heel moe ben.

    Ik slaap nooit heel goed, maar toch wel een uur of vijf langer wanneer ik alleen in bed lig.

    Is er iemand die een vermoeden heeft wat de oorzaak hiervan is? Of heeft er iemand tips? Ik vind het namelijk heel vervelend, en mijn vriend voelt zich er ook niet goed bij. Hij slaapt juist supersnel en kan in 1 stuk doorslapen.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Is er echt niemand die me kan helpen? ?

    Reageer
    #3

    Ik herken het. Heb er geen directe verklaring voor, maar simpelweg de aanwezigheid/energie van iemand anders zo dichtbij kan je wakker houden. Dat is een onbewust proces.

    Misschien is het goed om te kijken hoe relaxt je je voelt samen met hem. Ademhalingsoefeningen of mediteren voor het slapengaan kan ook helpen.

    Bij mij ging het na verloop van tijd over. Maar nog altijd slaap ik liever alleen, dat geeft wel degelijk een diepere, meer rustgevende slaap.

    Reageer
    #4

    Kan soms inderdaad te maken hebben met de energie van de ander en hoe goed zit je in je eigen energie. Kan ook te maken hebben met het bed. Een bed en matras zonder metalen erin bevordert het natuurlijke aarden en ontspannen. En kijken voor andere manieren. Twee aparte bedden of apart slapen.

    Als je toch al niet geweldig slaapt kan het goed zijn om te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen allerlei neurotransmitters als serotonine, melatonine en gaba aan te maken. Misschien ook yoga of wat anders om beter in je eigen energie te blijven en beter te slapen.

    Reageer
Reageer op: Niet slapen met vriend


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief