Volwassen bedplassen, eenmalig?

  • #1

    Goedenavond,

    Ik ben op het moment op vakantie in Azie en werd zojuist wakker in een nat bed. Ik heb vannacht in bed geplast, ik heb hier niet eens iets van gemerkt tot ik wakker werd.

    Ik ben een man van 21 jaar en kan mij niet eens meer herinneren wanneer dit voor het laatst gebeurd is. Ik ben erg bang of dit vaker kan voorkomen of misschien wel regelmatig. Kan het ook zo zijn dat ik misschien iets verkeerd gegeten of gedronken heb aangezien ik in Azie ben? Ik heb trouwens maar 3 uur geslapen. Het is hier nu 2 uur in de nacht.

    Kan iemand mij misschien wat uitleggen? Is dit abnormaal?

    Reageer
    #2

    Hallo, droomde je misschien dat je op het toilet zat? Dan kan het wel gebeuren. Maar dit is vast eenmalig. Ik zou me er niet druk om maken. Fijne vakantie 🙂

    Emma

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Er wordt nooit openlijk over gesproken, maar inmiddels is bewezen dat 1 op de 100 volwassenen soms tot regelmatig in bed plast. De oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn. Echter de symptomen zijn eenduidig en niet erg fris. Je lakens en dekbed kun je nog wassen maar je matras niet. Koop een urinebestendige matrashoes.

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Ik heb regelmatig in mijn bed geplast terwijl dat ik er niks van merkte. Ik ben een vrouw van 36 jaar, ik schaam me vredelijk naast mijn man!
    Hoe kom ik hier ooit van af???

    Reageer
    #7

    Ik zou met de klachten naar de huisarts gaan als je er nog steeds last van hebt. Laat de urine onderzoeken op bacteriën. Daarnaast zou je naar een bekkenbodemtherapeut kunnen gaan om te kijken of je bekkenbodemspieren een oorzaak zijn.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor je advies. Naar de huisarts is de volgende stap

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat zei de huisarts ?

    Reageer
    #10

    Als kind, zelfs tot m'n 18e levensjaar plaste ik 1 a 2x per week in m'n bed. De gevolgen hiervan voor mijn jeugd kunt u zich waarschijnlijk wel voorstellen. Ik dronk altijd heel veel water,  toen ik bier begon te drinken ging het bedplassen over. In de 40 jaar na m'n 18e is het bedplassen misschien 4 of 5 maal voorgekomen . Nu wil ik afvallen en drink minder bier en weer veel meer water, helaas merk ik dat het bedplassen weer vaker voorkomt. Ondanks dat mijn vrouw hier geen probleem van maakt ben ik natuurlijk erg bang dat het weer heviger gaat worden. Het begonnen gaat gepaard met een zeeeer vaste slaap en altijd de droom dat ik ergens aan het plassen ben.

    Komt het door de droom, door het vaste slapen of door het water drinken? Ik weet het niet....

    Reageer
    #11

    hoi mijn vriendin is een 30 jaar oude meid. En de laatste maanden plast ze na enkele droge jaren weer steeds vaker in bed. Omdat ze te diep slaapt en ook nog een zwakke blaas heeft. Na het aanschaffen van een rubber matras hebben we na overleg besloten om ook maar volwasse luiers voor haar te bestellen. Eerst wilde ze ze niet om en moest ik eerst beloven dat het tussen ons blijft.

     

     

     

    Reageer
    #12

    Het is mij net overkomen. Ben op de bank inslaap gevallen. Werd wakker omdat ik nattigheid voelde. Gelukkig klein nat plekje op de bank. Boxershort doorweekt en eenmaal op de wc vol verbazing...stom verbaast. Een douch genomen en nu lig ik op mijn bed. Durf niet te slapen...

    Reageer
    #13

    Heb zelf meestal dat ik snachts wakker word en dan heel nodig plassen moet. Soms een paar keer per nacht. Vooral na alcohol stress of lang wakker blijven gebeurt dit. Heel soms plas ik terwijl ik slaap. Maar meestal red ik net  optijd de wc gelukkig. Meestal gebeurt dit een paar nachten na of bijna na elkaar. En dan gaat het weer een paar maanden goed. Heb Mede daarom meestal luiers en of matras beschermers in huis. Vind het erg vervelend om zonder te slapen wat ik altijd wel probeer.
    Als het weer een paar dagen goed gaat.

    Reageer
    #14

    Ik ben een vrouw van 57 jaar en heb vannacht in bed geplast. Verschrikkelijk vind ik het. Schaam me zelfs voor mijn man. Het is me jaren geleden ook een keer gebeurd. Mijn vraag is, ik slik nogal wat medicijnen, verschillende antidepressiva en een sterk slaapmiddel. (Dormicum)  Zou dit eventueel van invloed kunnen zijn? Is het verstandig om hiermee naar de huisarts te gaan of is dat niet nodig? Ik zit er erg mee.

    Reageer
    #15

    Met de medicatie kan dat toch wel eens gebeuren. Daarnaast kan een verzwakte bekkenbodem ook een oorzaak zijn als je er vaker last van zou krijgen.
    Maar voor 2 x in jaren tijd zou ik me toch echt niet druk maken

    Reageer
Reageer op: Volwassen bedplassen, eenmalig?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief