Eenmalig incontinent

 • #1

  Ik lees er nergens wat over, maar de vraag is of dat voor kan komen bijvoorbeeld als je blaas heel snel veel te vol wordt en het dan net als bij een kind niet meer op te houden is. Ik heb het wel over een man van 46 die verder niets mankeert.

  Reactie
  #2

  Ja hoor....zeker weten uit eigen ervaring

  Reactie
  #3

  O toch, ja we waren bijna thuis en ik dacht dat hij een grapje  maakt toen hij zei dat hij het niet meer hield. Hij kon ook niet meer verder fietsen. Later wel maar toen was de ramp  al gebeurd. Nou bedankt, dat scheelt hem een bezoekje aan de huisdokter waar hij al niet voor te porren was.
  is er linkje voor meer informatie , hoe dat kan  komen ?

  Reactie
  #4

  Het is eigenlijk heel simpel: als de blaas te vol is loopt die over om eventuele schade te voorkomen en dan gaat de sluitspier open en loopt ze leeg. Dan is er gewoon geen houden meer aan. Normale reactie van het lichaam. En zeker met fietsen kan dat dan iets sneller gaan dan wanneer je wandelt of loopt. Met fietsen ontstaat er toch wat meer druk op de bekkenbodemspieren

  Reactie
  #5

  Dat klopt, daar was geen houden meer aan. Begrepen, hij heeft dus eigenlijk gewoon in zijn broek geplast door met een volle blaas te gaan fietsen. Ik zal dat maar niet zo zeggen want hij schaamt zich toch al erg. Gaat dat snel over?

  Reactie
  #6

  Dat is in de regel maar eenmalig. Als hij tenminste de volgende keer op tijd gaat plassen...

  Reactie
  #7

  Denk het zeker John. Ook daarvoor heeft hij het erg te kwaad gehad, dus dat zal hij ook geen tweede keer willen meemaken. Ik ben alleen blij dat het geen begin van incontinentie is.

  Reactie
  #8

  Gewoon een ongelukje

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dank ook van je lotgenoot!

  Reactie
  #10

  Dat heb ik vast ook meegemaakt een jaar of vier geleden, dus ben ik nummer drie. Kansloos was ik. Ik probeerde het nog harder op te houden met mijn buikspieren maar dat vergrootte alleen de druk en de pijn die ondraaglijk werd. Ik begrijp nu pas wat er precies aan de hand was. Toen kon ik niet anders doen dan wat mijn blaas wilde en dat was plassen, in mijn broek, mijn schoenen en de grootste schande de vloer van de bus. Ik heb er bijna een trauma van overgehouden.

  Reactie
  #11

  Even ter geruststelling van Laura het was inderdaad eenmalig. Je weet nu dat dat kan gebeuren en hoe het gebeurt, dus als je weer zulke signalen krijgt wordt je enige prioriteit plassen. Geen drama van maken, maar het in een half volle bus in je broek doen is heel erg genant. Dan nog aan de chauffeur vertellen en terwijl je je naw opgeeft dat gegniffel, nee erg beschamend. Schoonmaakrekening was 30 euro, ik had tienvoudige gedacht.
  Wel had ik nog een paar dagen raar en wat pijnlijk gevoel in mijn blaas. Hou daar rekening meee.

  Reactie
  #12

  Bedankt Rene, dat zal wel hetzelfde zijn en als je er zo over schrijft , valt het met die schaamte wel mee. Ja het is daar nog wat pijnlijk, maar die blaas is dus veel te vol geweest. Er zit  nu ook beetje bloed in zijn urine, dus morgen mogelijk toch even huisdokter.
  Hij wilde dan het verhaal maar met net goede afloop gaan vertellen, het lijkt me belangrijk  om juist te vertellen dat hij het in zijn broek deed. Dat laatste kan hij natuurlijk ander formuleren.

  Reactie
  #13

  Mannen hebbe toch en veel grotere blaas als vrouwen?

  Reactie
  #14

  Vol is vol of die nou groot of klein is

  Reactie
  #15

  Mannen hebben niet perse een grotere blaas. Bij volwassenen varieert de normale blaasinhoud van 350 tot 500 ml.

  Reactie
Reageer op: Eenmalig incontinent
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief