moe , slaap , veel plassen , droge mond

  • #1

    Ben al vele jaren moe, slaap heb, veel moet plassen en een droge mond heb. Bloed geprikt en heb geen suiker of zou ook ADHD (gradatie !?) kunnen zijn of lichaam dat te snel vocht afvoert of eet ik teveel? Vragen, vragen, vragen, maar de huisarts zegt duidelijk: je mankeert niets.
    Maar toch, eet volgens mij dagelijks genoeg (3 maal daags), ga bij tijds naar bed ca. 2300 uur, en ben 's morgens weer bijtijds wakker/op om 0700 uur. Tja al met al allemaal wel (niet echt) leuk maar ik heb dagelijks al een jaar slaap en dag dus last van moe, slaap, veel plassen, droge mond. Het beïnvloedt niet echt mijn dagelijkse leven maar, net wakker en alweer gapen, En binnen 30 min alweer 2 maal naar wc geweest (geen druppels maar echte stralen). Ik ben er onderhand wel 57 mee geworden. O ja recentelijk kreeg ik ter loops te horen dat het misschien "chronisch is" maar wat is wat?

    Reageer
    #2

    Kunt u misschien meer vertellen over uw verdere algehele gezondheid? Heeft u in het verleden ziektes gehad? En is er bloedonderzoek gedaan? Wat was hiervan de uitslag? En zit u mentaal en psychisch lekker in uw vel, of heeft u veel stress en zorgen? Werkt u nog, heeft u een gezond gewicht, heeft u dagelijks leuke dingen te doen, en andere zaken die meer licht op uw klachten zouden kunnen werpen.

    Graag uw uitgebreide (!) reactie. En het liefst in duidelijke zinnen in goed en leesbaar Nederlands.

    Reageer
    #3

    ben gezond heb geen ziektes slik geen medicijnen
    fiets dagelijks incl. om de weekend (fietstochten)
    denk zo's ruim 350 / 400 km per maand , ben niet lichaamlijk moe , bij bloed onderzoek was niets te vinden , geen cholosterol / suiker , hart en bloeds omloop is prima. dus eigenlijk niets byzonders.
    maar toch helaas dagelijks : MOE / SLAAP / DROGE MOND EN VEEL PLASSEN

    Reageer
    #4

    Zijn de elektrolyten in het bloed al onderzocht zoals chloor, natrium, magnesium, kalium, calcium, fosfaat en bicarbonaten?

    Reageer
    #5

    ellen
    hartelijke dank voor deze tip ga dit eens navragen bij de huisarts

    Reageer
    #6

    Apneu wellicht?
    Van regelmatig wijn drinken moet je vaak plassen.
    Misschien een combinatie van beide?
    Hans,

    Reageer
    #7

    De droge mond is dat alleen s'nachts of ook gedurende de dag.
    Er kan iets mis zijn met de speeksel productie.
    Bij weinig speeksel ga je meer drinken en dus meer plassen
    Een mooie test is smorgens een boterham eten zonder erbij te drinken is deze moeilijk weg te krijgen is er wellicht een speeksel probleem via de huisarts is doorverwijzing mogelijk
    Het VU amsterdam heeft een speeksel spreekuur
    Johannes

    Reageer
    #8

    Ik realiseer me dat ik reageer op een oude discussie, maar ik heb precies de zelfde klachten. Veel dorst, veel drinken en veel plassen en moe omdat ik snachts niet kan slapen van droge mond. Ik hoop dat de TS op deze site nog actief is en kan uitleggen welke diagnose hem is gesteld?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo, ik heb ook al jaren dezelfde klachten en inderdaad al meerdere malen geprikt op de eerste standaard dingen zoals schildklier en suiker maar is altijd goed geweest. onlangs er is bij mij uitgekomen dat ik een te hoog calcium heb en een te snel werkende bijschildklier. PTH gehalte in het bloed noemen ze dat. En daar horen inderdaad ook deze klachten bij.

    Reageer
    #10

    je zou eens moeten nagaan of je geen slaapapneu hebt. Dan stop je met ademen, tijdens het slapen. Je wordt niet echt wakker, maar daardoor slaap je ook slecht diep. Vaak met de mond open.

     

    Je hebt appjes die je ademhaling opnemen als indicatie. Maar een echt onderzoek kun je doen in een slaap/waak centrum zoals bv in het Slotervaart.

    Ik heb het gehad en ken alle klachten uit die tijd.

    Reageer
    #11

    Hier een precies dezelfde klachten.. 24 uur per dag dorst soms als ik bijna thuis ben en ik heb dorst dan moet ik gewoon even drinken hale het is vreselijk..

    Heb vorige jaar dorstproef ondergaan .. uitslag onbetrouwbaar.. loop 2 jaar al bij een uroloog.. die t ook nie weet ? maar ik word er ook wakker van.

    Van de week bloedlaten prikke op vitamines en schildklier..

    Reageer
    #12

    ik heb ook al geruime tijd dezelfde klachten .. veel drinken ..plassen en dorst..mijn bloed is onderzocht op diabetes zelfs op diabetes insipidus en schildklier..alle waarden zijn goed..nu wordt ik doorverwezen naar internist.Ik heb sinds kind al psoriasis en vraag mij af of het misschien iets met psoriasis te doen heeft?

    Reageer
    #13

    Dat is niet erg voor de hand liggend

    Reageer
    #14

    Ik ben in ziekenhuis geweest voor 36 uur voor de dorstproef. Ik mocht 24 uur niet drinken..om de 8 uur werd bloed afgenomen .Urine werd opgevangen en gecontroleerd op hoeveelheid en concentratie. Toen na 24 uur bleek dat ik meer dan 5% van mijn gewicht was afgevallen is de proef gestaakt en kreeg ik een injectie met het ADH hormoon.Het blijkt diabetes insipidus te zijn

    Nu gaat de internist onderzoeken wat de oorzaak is..of hypofyse of de nieren..

    Maar na injectie drink en plas ik weer "normaal" en de dorst is gelukkig voorbij

    Reageer
    #15

    Dan maar eens even afwachten wat de oorzaak is.

    Reageer
Reageer op: moe , slaap , veel plassen , droge mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief