Nooit uitgerust wakker en SOLK

  • #1

    Al meerdere jaren word ik niet uitgerust wakker, heb ik een erg vermoeide uitstraling in het gezicht en ervaar ik geregeld veel vreemde klachten die eventueel te wijten zijn aan een slechte slaapkwaliteit: suis in hoofd, moeite met spraak, vermoeidheid overdag, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, pijn linkerhand, libidoverlies... de lijst van klachten kan ik nog veel langer maken. De huisarts wimpelt deze klachten af als SOLK.

    Ook ervaar ik geregeld huidproblemen welke opspelen bij een verminderde weerstand (oa krentenbaard en koortsuitslag). Ik ben een man van 30, nooit ziek/grieperig, leef gezond, geen drugs, rookt niet en ik drink alcohol en cafeïne bewust met mate.

    Allerlei onderzoeken gehad in het ziekenhuis waarbij alleen een vitamie B12 tekort is aangetoond en behandeld. Chronische hyperventilatie is uitgewezen en de waardes voor overige vitamines, hormonen etc. zijn allemaal goed (van wat er is gemeten). Ik ben bij een pschygoloog geweest en heb zelfs slaaponderzoeken ondergaan via het ziekenhuis én een slaapcentrum. Slaapapneu of een andere slaapstoornis is uitgewezen maar het is wel gebleken dat ik de 2e gedeelte van de nacht erg onrustig slaap en vaak kortstondig wakker ben. Via het slaapcentrum heb ik een consult gehad met een slaap-pschygoloog die als tip gaf om een strak slaapritme aan te houden van 23.30 tot 06:30, ook in het weekend. Meer uren slaap per nacht is volgens de slaap-pschygoloog niet nodig obv de onderzoeksresultaten.

    Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de duur van de slaap niet uitmaakt voor de ernst van de klachten of in welke hoedanigheid deze aanwezig zijn. De klachten welke door de huisarts als SOLK worden afgedaan komen af en aan in fases: relatief goede weken wisselen af met slechte weken wat dat betreft.

    Het niet uitgerust wakker worden blijft echter maar iedere ochtend aanwezig, ik heb (vooral) smorgens het gevoel alsof er een goederentreinen over mij heen is gereden en ik krijg van collega's vaak de vraag of ik een avond heb doorgehaald: deze vermoeide blik merk ik zelf ook op.

    De huisarts, ziekenhuis, pschygoloog en slaapcentrum hebben tot nu toe geen oorzaak gevonden. Wie weet brengt één van jullie mij op de juiste weg naar uitgerust wakker worden...

    Reageer
    #2

    Als chronische hyperventilatie is vastgesteld, dan moet daar een oorzaak voor zijn. Heb je langdurig stress/spanningen(gehad)? Heb je last van angsten?

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie John. Chronische Hyperventilatie is uitgewezen (niet vastgesteld).

    De afgelopen jaren wel meerdere paniekaanvallen gehad snachts, tijdens het in slaap vallen. Deze paniekaanvallen vielen samen in periodes van (flinke) stress waarbij caffeine gebruik savonds de aanvallen leken uit te lokken.

    Momenteel al 1, 5 maand geen stress ervaren. Er is een mogelijkheid dat ik verlatingsangst heb, verder geen paniek/angststoornissen.

    Reageer
    #4

    aha. uitgewezen betekend eigenlijk bewezen of vastgesteld....
    Ik kan zo niet beoordelen of jij verlatingsangst hebt...
    Doe toch maar eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

    Reageer
    #5

    Mocht ik in een burnout zitten dan heb ik dit al 6/7 jaar gezien de duur van mijn klachten.

    De online testen ingevuld: geen risico op een burnout en een zeer kleine kans op hyperventilatie.

    Reageer
    #6

    Je denkt zelf dat je verlatingsangst zou kunnen hebben. Kun je dat nader toelichten? Waarom denk je dat?

    Reageer
    #7

    Dan zou je eens advies kunnen vragen aan een complementair genezer. Iemand die kijkt naar voedingspatroon, darmflora, leverwerking, hormoonhuishouding en kan adviseren over voedingssupplementen. Gewoon bloedonderzoek zegt vooral iets over wat er in je bloed zit. Slik bijvoorbeeld zelf molybdeen maar wordt nooit onderzocht bij bloedonderzoek. Naast vitamine B12 zijn vaak ook de andere B-vitaminen belangrijk en ook andere voedingsstoffen. Wat betreft vitamine B6 beter wel de actieve vorm en laag gedoseerd. En misschien heb je een goeie multi nodig dus liever niet van de goedkope drogist. Heb zelf laten uittesten welke ik nodig had.
    Belangrijk in ieder geval is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Bij neiging tot koortslip is lysine extra belangrijk. In poedervorm overigens het voordeligst. Alcohol beter helemaal niet bij gezondheidsproblemen of eventueel een wijntje bij het eten. Apart van de maaltijd werkt het ontregelend op je bloedsuikerspiegel. Weet niet of je eerder wel meer alcohol hebt gedronken want werkt erg ontregelend, wat zich naderhand niet zomaar herstelt.
    Koffie zorgt voor aanmaak van meer stresshormonen en kan een negatief effect hebben op je hormoonhuishouding. Thee werkt door de aanwezige theanine wat rustiger.

    Reageer
    #8

    Denk ook aan het belang van een bed en matras zonder metalen erin verwerkt. Je lichaam moet namelijk goed kunnen aarden. Ook lichaamsvreemde electro-magnetische velden werken verstorend op je lichaam.

    Zelf gebruik ik overigens onder andere 5htp voor de aanmaak van serotonine en melatonine, wat onder andere effect heeft op het slapen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb je al overwogen om eens te mediteren?

    Meditatie heeft namelijk vele voordelen. En gelukkig geen nare bijwerkingen.
    Vooral je lichaam:
    fysieke lichaam
    emotionele lichaam
    mentale lichaam

    Goed laten rusten.

    Daar zou ik dan mijn focus op leggen binnen de meditaties.

    Hier een link:
    https://www.youtube.com/watch?v=cHlx3vmSIVY&list=PLe0ry1-qX3zLleTMA9-VYsVtaSjQTjo1-&index=1&t=751s

    Weet wel dat je altijd naar de dokter moet blijven gaan voor wat voor klachten dan ook.
    Mediteren is slechts een hulp middel. Geen vervanging van westerse geneeskunde.

    Veel succes.

    Reageer
    #10

    Ik lees mijn verhaal.... Ik ben alleen een vrouw die al vanaf haar 35e vervroegd in de voergang zit. Ik zou haast denken dat je gevoelig reageert op hormonen of dat er tekorten zijn of niet dat kan je ook gewoon op hormonen reageren. Ik zou een paar keer alles laten prikken, oestrogeen, testosteron en nog wat dingen...

    Reageer
Reageer op: Nooit uitgerust wakker en SOLK


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief