GEEN DUTJES MEER KUNNEN DOEN OVERDAG enz

 • #1

  Lieve lieve mensjes.
  Ik wil een vraag de wereld in werpen, aangezien we allemaal uniek zijn als mens, kijken we anders tegen dingen aan. ik zit met het volgende probleem. misschien kan iemand me de goeie richting op duwen.

  Vrijwel het grootste deel van me leven ga ik altijd laat naar bed, meestal rond 3/4 uur snachts. er zijn jaren geweest dat ik later naar bed ging, maar als ik alles bij elkaar op tel is dit de tijd wat het meeste voor komt.

  Als ik dan snachts ging slapen, kon ik makkelijk als ik wilde tot 6 uur in de namiddag slapen. ( slapen was nooit een probleem ) als ik eenmaal in de slaap zat kon ik zelf bepalen hoe hard ik door trok.
  Ik moet er dan wel bij zeggen dat ik altijd moe wakker werd. uit me slaap komen was echter wel een drama.
  Overdag kreeg ik crashes, en dan ging ik liggen, paf! dan was ik weg, ook dan kon ik weer slapen zolang ik wilde.

  Maar er is iets gebeurd? Sinds 1 jan 2019 kan ik dit niet meer. Nu zit het zo :

  Ik probeer 11 naar bed te gaan, ik lees wat. ik ga slapen, en kom niet meer in die toestand ddat ik moe ben. Ook als ik later naar bed ga blijf ik problemen houden met in slapen, ik slaap niet meer vast zoals ik dat altijd deed. ( muur vast ) en het ergste van alles is dat ik geen dutjes meer kan doen. "de moeheid drukt niet meer in me hoofd omhoog zeg maar)

  Ik moet bekennen, ik ben altijd een stressig persoon, en ik heb vele jaren alcohol gedronken, ( dagelijks )
  maar dan nog slapen was mnooit een probleem. mijn vermoeden zelf is dat me slaap patroon diep in de hersens is veranderd door een pil genaamd "alprazolam" deze pil heb ik in 2019 kort geslikt voor een aanmtal maanden, vanaf moment een had ik ook gelijk libido problemen, die erna altijd minimaal zijn gebleven. Dus misschien dat deze pil iets gedaan heeft met me setting.
  Ik zeg niet dat het zo is, maar ik houd alle wegen open.
  Herkent iemand dit probleem?
  Weet iemand wat ik eraan kan doen? want het niet / weinig slapen breekt me op. en als er iets is wat ik altijd goed kon.. was het slapen!
  Groetjes
  ikke

  Reageer
  #2

  Alcohol ontregelt natuurlijk een en ander in je lichaam. Zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en daarmee ook ontregeling van je hormonen. Ook zorgt het voor verlies van vitaminen en mineralen, zoals vitamine B, zink en magnesium. Ook is het natuurlijk een belasting voor je lever. Tijdenlang laat gaan slapen eist natuurlijk ook z'n tol. Je lichaam maakt dan minder melatonine aan, wat effect heeft op je hele hormoonhuishouding. Medicijnen doe je lichaam ook geen goed. Die  verzetten als het ware een schuifje in je lichaam, dat zich naderhand niet zomaar herstelt. en ook medicijnen zorgen voor verlies van voedingsstoffen en benzo's zorgen voor een verminderde aanmaak van melatonine.

  Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren over je hele gezondheidssituatie dus ook voedingspatroon en adviseren over voedingssupplementen. Gebruik zelf onder andere 5htp maar een beetje persoonlijk wat iemand nodig heeft.

  Reageer
Reageer op: GEEN DUTJES MEER KUNNEN DOEN OVERDAG enz
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief