Uitgeput maar niet kunnen slapen en nachtzweten

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van 33 en heb altijd al af en aan moeite gehad met in slaap vallen en doorslapen. Alleen nog nooit zo erg als de afgelopen week (vertel ik straks). Ik kon altijd na een paar slechte nachten door de vermoeidheid wel weer als een blok in slaap vallen en doorslapen. Ik heb in het verleden ook wel medicatie gehad voor (in)slapen (Temazepam), maar dat heb ik niet meer en het lijkt me ook niet de meest logische oplossing momenteel, want het lijkt me belangrijk dat er iets aan de oorzaak wordt gedaan.

  Ik kan de afgelopen week niet inslapen. Het duurt uren voor ik eindelijk in slaap val, maar dan word ik ook erg snel weer wakker en vaak totaal bezweet. Zo erg, dat het hele bed nat is en ikzelf zo nat ben als ik zou zijn als ik uit de douche zou zijn gekomen.

  Ik ben compleet uitgeput, heb hoofdpijn, spierpijn en geen kracht in mijn lijf. Mijn nachtzweet ruikt zoetig en overdag heb ik, ondanks 's ochtends douchen en anti-transpirant deo gebruiken, dat ik onder mijn oksels erg stink naar oud zweet (heb ik normaal nooit).

  Andere dingen die meer opvallen (lijkt allemaal erg random, maar ik noem alles maar wat me opvalt) zijn: meer kaakklemmen en daardoor zere tanden (doe ik normaal ook, net als knarsen, 's nachts en heb een knarsbitje. Nu is het alleen veel meer), snelle ademhaling, opgezwollen buik, obstipatie (met regelmatig kleine beetjes/spetters ontlasting), winderigheid (stinkt), buikkrampen, rugpijn linksmidden en linksonder, strak gevoel in hoofd en nek en zeer droge lippen.

  Ik heb een beetje stress, maar heb vele periodes gehad met significant meer stress en had dan wat moeite met inslapen, maar niets wat vergelijkbaar is met de afgelopen week.

  Ik slik geen medicijnen (alleen afgelopen week af en toe paracetamol tegen de hoofdpijn en spierpijn, maar dat helpt weinig). Verder ben ik een matige roker (6 per dag, in mijn leven in totaal 7 jaren gerookt, af en aan) en ik drink 's ochtends 2 kopjes koffie al jarenlang (nooit later dan 12.00). Alcohol drink ik af en toe 1-2 glazen, maar de afgelopen week niet.

  Is er iemand die dit herkent of een idee heeft waardoor het komt, al dan niet in combinatie met de andere opvallende dingen die ik heb genoemd? Ik wil zo graag gewoon slapen... Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Ik den toch dat het stress gerelateerde klachten zijn. Ik raad je aan om toch met de klachten naar de huisarts te gaan.

  Reactie
Reageer op: Uitgeput maar niet kunnen slapen en nachtzweten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief