nachtzweten

  • #1

    Beste,

    Ik heb een 2 weken terug iets behoorlijks ingrijpends en stressvol meegemaakt waar de adrenaline echt mijn oren uitspoot. Nu wil het geval dat ik sinds dien met grote regelmaat heb van nachtelijk zweten. Van de laatste twee weken ben ik zeker de helft van de keren wakker geworden van het zweet. Het zweten is niet dusdanig dat ik echt doorweekt ben maar ik zodra ik wakker wordt voel ik klam aan en soms is er een lichte zweetplek op mijn laken. Ik ervaar het zweet vooral in het bovenste gedeelte van mijn torso maar soms ook mijn benen.

    Aangezien ik nogal een hypochonder ben en weet dat nachtelijke transpireren ook een symptomen van bepaalde type kanker (hodgkin of leukemie) kan zijn ben ik hiervoor een week geleden al bij de huisarts geweest. Hij heeft wat kleine lichamelijke onderzoekjes gedaan en wist mij te verzekeren dat er niks is wat er op wist dat ik dit zou hebben.

    Echter blijft het nachtzweten aanhouden. Wat denkt u? Zou dit te maken kunnen hebben met stress/angst klachten waarmee ik te kampen heb of is het misschien toch raadzaam het verder uit te laten zoeken voor zover dat kan?

    Reageer
    #2

    Dat zal ongetwijfeld een gevolg van de stress/angst zijn.

    Reageer
    #3

    Ok, echter heb ik dit vreemd genoeg alleen s'nachts. Overdag heb ik helemaal niet last van zweten. En kan nachtzweten van adrenaline/stress/angst wel zo lang aanhouden? Je hoort toch vaak dat als nachtzweten langer dan 2 weken aanhoudt het dan raadzaam is om een arts in te schakelen? In ieder geval bedankt voor u reactie.

    Reageer
    #4

    Dat kan heel goed. Angst/stress heeft invloed op je slaap. je slaapt onrustiger en rust minder uit. Dat kan nachtzweten veroorzaken.

    Reageer
Reageer op: nachtzweten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief