Nachtzweten

 • #1

  Afgelopen jaar ben ik vaker kledder nat van het zweet wakker geworden.

  De eerste keer dacht ik er nog niet veel van. Paar maanden er na had ik het weer, een paar keer op korte tijd. Mijn vriend had het ook een keer dus ik dacht dat het de temperatuur in de slaapkamer was o.i.d. oplossing: raam open, verwarming altijd uit.

  Vervolgens weer een tijdje geen last gehad. Maar na een paar maanden wel weer een keer. Vlak voordat ik griep kreeg: ik dacht, zal nu wel er aan liggen dat ik ziek ben.

  Nu, afgelopen nacht had ik het weer. Ik weet niet hoe het komt en als ik google wordt ik alleen maar bang. En ik ben afgelopen tijd al een paar keer bij de huisarts geweest, maar niet hier voor. Ik ben nu een beetje bang om ook hiervoor nog eens te gaan: die ziet me weer komen. Bang dat ze mij niet serieus neemt.

  Buiten het zweten snachts, heb ik verder niet iets waardooor ik het kan koppelen aan iets ernstigs maar toch baart het mij wel zorgen. Moet ik mij echt zorgen maken?

  Reactie
  #2

  Zweten kan met de hormonen te maken hebben, zoals insulineresistentie. Ook tekorten aan voedingsstoffen, waaronder vitamine D. Je kan advies vragen aan een orthomoleculair therapeut. Op internet ook wel een paar goede sites op het gebied van gezondheid.

  Reactie
  #3

  Ondertussen ben ik vorige week vrijdag naar de huisarts gegaan. Buiten het snachts zweten (wat ook niet dagelijks voorkomt) waren er verder geen verontrustende signalen. Voor zekerheid bloed geprikt; maar ook hieruit kwam niets, alles zag er perfect uit. Arts gaf aan dat ze nog wel de specialist kon contacteren als ik dat wilde/het nog niet vertrouwde. Maar aan de hand van de bloed waardes ben ik al goed gerustgesteld dat het niets ernstigs is.

  Ik ga er van uit dat het dan door stres oid gekomen is.

  Reactie
Reageer op: Nachtzweten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief