Nachtzweten

 • #1

  Iedere nacht wordt ik om ongeveer 3:00 wakker,met een zeike nat hoofd en T-shirt van de zweet.s avonds zweet ik ook al voor de tv(kamertemp min 24).Slaapkamer zal iets koeler zijn 21,22 of zo.Ik voel me verder goed.Heb wel wat punt bloedinkjes,zijn er n paar bijgekomen maar is in totaal misschien 10 en de meeste heb ik al jaren.Is dit reden tot angst mbt kanker en wanneer is nachtzweten gevaarlijk?Is nachtzweten als enigste symptoom ooit een probleem?

  (Kan dat ik 2 keer ongeveer dezelfde vraag gesteld heb,was niet zeker)

   

  Reageer
  #2

  Hoi!

  Nee dit hoeft geen reden tot paniek te zijn. Je hebt geen andere klachten neem ik aan? Nachtzweten heeft vele oorzaken (waaronder kanker inderdaad), 90% van deze oorzaken zijn volkomen onschuldig! Zolang je geen andere klachten (denk aan gewichtsverlies, vermoeidheid, hoofdpijn..) ervaart is er niets aan de hand. Groetjes!

  Reageer
  #3

  Hoi Vera,mag ik jou achtergrond weten?

  Reageer
  #4

  Jazeker!

  Ik ben al 15 jaar werkzaam in de verpleegkunde.

  Reageer
  #5

  Oke dank je,dus als ik het goed begrijp hoef ik me zolang het enigste symptoom nachtzweten is ik me geen zorgen te maken?Ik zweet ook voornamelijk alleen op hoofd en borst,maakt dat ook nog verschil?

  Reageer
  #6

  Nee hoor. Geen zorgen maken

  Reageer
  #7

  Ik heb hier ook last van gehad, het kwam bij mij vooral door mijn stress. Wanneer ik dan wakker werd ging ik mij zorgen maken en dat maakte het alleen maar erger. Nachtzweten alleen in de zomer is naar mijn idee nog niet zorgwekkend. Ik maak me er nu niet meer zo druk om en tegenwoordig zweet ik ook niet meer in de nacht. Stress is een van de redenen om te gaan nachtzweren, dus don't worry!

  Reageer
Reageer op: Nachtzweten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief