Slaapproblemen.. :(

 • #1

  Hey. Ik heb al enkele maanden last van slaapproblemen. Dit uit zich als een combinatie van slapeloosheid en nachtelijke paniekaanvallen. Sinds 4 weken zien mijn nachten er gewoonlijk zo uit: Ik word niet moe tot 3 à 4 uur. Vanaf dan word ik vermoeid. Wanneer ik vervolgens probeer in te slapen kan het twee kanten opgaan.. Óf ik slaap in één keer door tot 11 uur óf ik word meerdere keren wakker met een paniekaanval. Ik schrik dan wakker met een hele hoge hartslag, voel me vervolgens misselijk, krijg zweethandjes etc. Ongeveer in 1/4e van de paniekaanvallen word ik dan dus wakker en zie/voel ik naast mij iemand liggen. Dat is ook erg eng! Vannacht was weer zo ‘n nachtje. Ik durf niet meer slapen aangezien ik zó geschrokken was van die (denkbeeldige) persoon dat naast mij lag. Kan het zijn dat ik last heb van “pavor nocturnus” of is dit de verkeerde benaming voor mijn probleem?

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?
  Heb je nog andere angsten?

  Reactie
  #3

  Belangrijk is onder andere je bloedsuikerspiegel. Belangrijk is dan om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment., zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen bij de aanmaak van stofjes als serotonine, melatonine en gaba. Onder andere magnesium, vitamine B en D en omega 3. Beste is om advies hierbij te vragen. Gebruik zelf onder andere ook 5htp. Eventueel medicijngebruik, waaronder ook de anticonceptiepil, kan ook van invloed zijn.

  Verder 's avonds beter geen scherm kijken of alleen met filter. Verder werken electromagnetische velden, zoals van wifi, smartphone en electrische wekker ook verstorend.

  Reactie
Reageer op: Slaapproblemen.. :(
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief