Erg vermoeid op de dag na voldoende slaap

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben al geruime tijd erg vermoeid de gehele dag. Het ene dagdeel meer dan het andere dagdeel. Ik heb denk ik voldoende nachtrust (ong. 7 uur). Wel slaap ik vaak onrustig. Ik word vaak wakker. Heb geen moeite om in slaap te vallen omdat ik me zo moe kan voelen soms.

  Door mijn vermoeidheid ben ik overdag op het werk sneller afgeleid en is mijn concentratieboog minder. Ik heb ook een lichte vorm van autisme (Asperger). Wellicht dat dit er ook voor zorgt dat ik teveel indrukken krijg op een dag en er vermoeid van raak, maar zelfs na een nacht slapen ben ik al moe. Het voelt dan alsof ik moe ben van het slapen zelf en mijn slaap te intensief was.

  Ik ga meestal rond een uur of half elf naar bed in de avond, en val dan zo'n half uur, soms een uurtje later in slaap. Ik slaap dan nooit in één keer door, althans, dat gebeurt geloof ik nooit maar ik word best regelmatig bewust wakker.

  • Val rond half 12/12 uur in slaap.
  • Rond 03:30/04:00 word ik een keer wakker. Ik moet dan naar het toilet.
  • Rond 05:30/06:00 word ik een keer wakker. Dan is er verder niks aan de hand, ik voel me dan niet bepaald slaperig/moe meer maar kan wel binnen 5 minuten in slaap vallen. Vanaf dit moment slaap ik korte momenten (in een werkweek, niet in weekend). Misschien door het idee er vroeg uit te moeten.
  • Rond 06:30 word ik weer wakker. Nu alleen met een erg vermoeid en slaperig gevoel. Val direct hierna weer in slaap. Veel moeite mijn ogen open te houden.
  • Rond 07:00 word ik weer wakker. Nog steeds erg vermoeid.
  • Rond 07:15 word ik weer wakker.
  • Rond 07:25 word ik nog een keer wakker, de wekker gaat bijna dus ik sta maar op. Erg vermoeid.
  • Ik neem een douche en wanneer ik mijn ogen sluit om mijn haar te wassen voelt het alsof ik in slaap ben. Dingen die ik doe op dat moment zijn bijna niet bewust, vergeet bijna alles op zo'n moment.

  Het valt me dus op dat als ik rond een uur of 5/half 6 's nachts wakker word ik me opzich niet heel vermoeid voel. Maar ik kan me niet voorstellen aan 5 uur slaap genoeg slaap te hebben gehad, dus ga ik gewoon nog tot +- 7 uur half 8 verder slapen.

  Overigens in het weekend, wanneer ik 8-9 uur geslapen heb voel ik me ook erg moe. Na 9 uur slapen val ik, als ik dat zelf wil ook nog in slaap en kan ik makkelijk zo'n 12 uur in totaal slapen (doe ik echter niet). Ook overdag wanneer ik een dutje doe val ik zowat in slaap. Maakt niet uit hoelang ik die nacht geslapen heb, als ik wil kan ik de gehele dag door in slaap vallen. Echter heb geen slaap aanvallen dus ik heb hier wel controle over.

  Mijn dromen zijn heel erg levendig en erg realistisch tot in alle details. Letters, getallen hele zinnen zijn voor mij te lezen en soms lijkt het alsof ik lucide droom. Een keer ben ik wakker geworden in een droom en was ik 'verlamd'. Veel met mn ogen bewegen hielp maar ik zag nog steeds gezichten uit de muur en ramen komen.

  Ik ben een lichte slaper, maar ondanks dat zijn mijn dromen heel intens en geven me het gevoel te intens te zijn waardoor ik moe word. Wanneer ik namelijk nog niet veel dromen heb gehad maar wel geslapen heb en wakker word voel ik me namelijk veel minder vermoeid.

  Overdag hebben mijn hersenen ook geen tijd gebeurtenissen en gevoelens te verwerken door mijn autisme. Als er iets voorvalt op het werk (negatieve gebeurtenis) krijg ik hier vaak dezelfde nacht een nachtmerrie over waarin iedereen zich tegen mij keert op het werk, ontslag etc.

  iemand die dit ook herkent? Kan het zijn dat mijn dromen mij gewoon vermoeid maken?

   

   

   

  Reageer
  #2

  Ga met die klachten naar de huisarts, en laat een bloedonderzoek doen naar je HB, ijzer en vitamines

  Reageer
  #3

  Toen ik deze klachten ongeveer 2 jaar geleden ook al had heb ik inderdaad bloedonderzoek laten doen. Alles was in orde. Geen ziektes, geen tekort aan ijzer of vitamines. Alles was helemaal in orde. Ik denk daarom dat mijn klachten vooral psychisch of neurologisch zijn dan fysiek. Ik heb nog steeds hetzelfde leef en eetpatroon als tijdens het bloedonderzoek, eet voldoende fruit (gepureerd als smoothies) en genoeg vezels en groenten. Ook gebruik ik aanvullend vitaminepillen en omega 3&6 capsules. Dit doe ik al meer dan 6 jaar.

  Reageer
  #4

  Misschien helpt cbd olie voor jou! Ik gebruik het ook en droom er minder door doordat ik overdag prikkels beter verwerk

  Reageer
Reageer op: Erg vermoeid op de dag na voldoende slaap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief