Slecht slapen, veel moe zijn en nergens zin in hebben

  • #1

    Ik slaap de laatste tijd heel slecht afgelopen maandag op dinsdag ben ik pas om half 6 in slaap gevallen s'ochtends. Verder val ik voor het eten in slaap rond 17:00/18:00 en om 9 ben ik alweer vertrokken zo moe en last van de rug en elke dag is het slaappatroon anders. Soms slaap ik 5 uurtjes en ben ik de hele dag hyper. ook heb ik nergens  zin  in en ik wil er gewoon vanaf.

    wat zou het kunnen wezen en wat doe ik eraan?

    Reageer
    #2

    Je slaapritme is behoorlijk verstoord. Als je overdag of vroeg in de avond slaapt, is het niet raar dat je 's nachts niet slaapt.

    Het is belangrijk dat je je slaapritme veranderd. Overdag niet slapen en op tijd naar bed gaan. Rond 22.00 uur. De laatste 2 uur voor het slapen gaan geen schermen gebruiken van telefoon, laptop PC. Eet voor je slapen gaat 2 bananen en zorg dat je voldoende water drinkt. Minimaal 1,5 liter per dag.

    Reageer
    #3

    Beste is om te zorgen voor een goede basis. Beter de snelle suikers zoveel mogelijk vermijden. beter bij elk eetmoment complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels nuttigen. Dit is belangrijk voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters als serotonine en melatonine. Verder kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen bij de aanmaak van neurotransmitters. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B C en D en omega 3. Wat aanvullend kan werken is een middel als 5htp.

    Reageer
Reageer op: Slecht slapen, veel moe zijn en nergens zin in hebben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief