Altijd moe

  • #1

    Hallo allemaal, ik ben 19 jaar en ben altijd moe. Vroeger had ik dit niet zo extreem maar de afgelopen tijd komt het steeds vaker voor. Het liefste slaap ik de heledag. Ik heb nergens zin in en onderneem nu ook niet veel. Dat kan toch niet? Ik ben 19 dan hoor je fit te zijn en te genieten! Ik hoor graag van jullie

    Reageer
    #2

    Ga eens naar de huisarts en laat eens een bloedonderzoek om te kijken of je wellicht de ziekte van Pfeiffer hebt

    Reageer
    #3

    Je voeding kan een rol spelen, met name de snelle suikers, die zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot vele klachten. beter zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Stapels brood met een beetje beleg is in dit kader minder aan te raden. En beter thee drinken dan frisdrank.

    Daarnaast kan je tekorten hebben aan bepaalde voedingsstoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B, C en D en omega 3. Mensen die weinig vlees eten komen eerder allerlei stoffen tekort als creatine, lysine, carnitine, taurine enz.

    Reageer
    #4

    Ik ben zeker niet "altijd moe". Uit de uitslag van het slaaponderzoek je bleek dat ik geen aanleg heb voor apneu. Daar was ik ook niet bang voor. Ik heb alleen het id dat ik zeer slecht slaap. Nl enkele uren per nacht lijkt het. Aangezien ik altijd denk, doe ik dat dus ook 's-nachts. Oftewel: piekeren, een opmerking van iemand die mij persoonlijk raakt, examens of werk gerelateerd, teloorgang van natuur ed. Het helemaal niet slapen zo'n nacht  veroorzaakt steevast een behoorlijke hoofdpijn de volgende dag. Maar heb ik volgens de test nu een slaap tekort? Met alle gevaren en gevolgen van dien?

    Reageer
    #5

    Ik denk dat het dan toch goed is om dit eens met je huisarts te bespreken. Langdurig slaaptekort kan inderdaad nog wel wat gevolgen hebben.

    Reageer
Reageer op: Altijd moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief