Altijd moe

  • #1

    Hallo ik ben Anouk en ik ben 18 jaar. 'Vroeger' was ik nooit moe maar sinds ongeveer 4/5 jaar ben ik eigenlijk altijd moe. De puberteit is nu ook wel een keer voorbij. Ik heb een tussen jaar op het moment dus stres is het ook niet en ik sta heel positief in het leven ik ben echt gelukkig. Helaas ben ik altijd moe en val ik soms gewoon in slaap en ik kan het echt niet tegenhouden. Ik weet verder geen symptomen omdat het voor mij heel normaal is en dit is wie ik ben. Dat ik vergeetachtig ben en me slecht kan concentreren hoort gewoon bij me dacht ik . Ik heb bloed laten prikken maar daar kwam niks uit. Misschien kan iemand me iets verder helpen.
    Alvast bedankt!
    Groetjes Anouk

    Reageer
    #2

    Misschien is het dan goed om een slaaponderzoek te laten doen als er niets uit bloedonderzoek komt. Het kan best zijn dat je slaapt maar niet uitrust. Bespreek het met je huisarts.

    Reageer
    #3

    Een bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten in je lichaam, het zegt vooral over wat er in het bloed zit. Ik had het in mijn puberteit en twintiger jaren dat ik erg moe was.

    Allereerst is je dagelijkse voeding belangrijk. Door ons westerse eetpatroon, met veel snelle suikers, ontstaan er schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat voor veel klachten kan zorgen. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten en die combineren met wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Daardoor worden de suikers langzamer opgenomen. Beter bruine rijst dan witte etc. Een los koekje, zoet fruit of frisdrank zorgt voor flinke pieken; een bakje yoghurt met suikervrije muesli is beter door het aanwezige eiwit en vet. Veel mensen eten boterhammen met een dun plakje beleg; beter zou zijn om bijvoorbeeld een omelet of maaltijdsalade met een beetje brood te nemen, om maar iets te noemen. Veel mensen die gauw moe zijn hebben een te lage eiwitinname.

    Dan kan het nog zijn dat je toch wat tekorten hebt. Denk aan magnesium, vitamine B, C en D, omega 3 en lysine. Bij magnesium wel beter een organische verbinding.

    Verder kan carnitine voor wat extra energie zorgen, eventueel in combinatie met alfa liponzuur. Zomaar in slaap vallen zou kunnen wijzen op een tekort aan carnitine. Je zou ook advies kunnen vragen in een goede vitaminezaak of een natuurgenezer.

    Reageer
    #4

    Dag Anouk, slapen is heerlijk, iets om echt naar uit te kijken en als de slaap 's morgens over is is dat steeds een spijtig iets. Het zou een probleem zijn moest je altijd vermoeid zijn maar nooit eens lekker kunnen slapen.

    Zolang  je goed slaapt is alles OK, er zijn weinig plaatsen waar het zo goed vertoeven is als in dromenland.

    Reageer
Reageer op: Altijd moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief