Schrikken in slaap

  • #1

    Ik heb al meerdere jaren slaapproblemen,  ik schrik wakker als ik in slaap val, het is een angstige ervaring omdat ik denk dat ik iets in heb geslikt. Daarna heb ik een hijgende ademhaling  en hoofdpijn!

    Soms blijft het bij 1 keer, maar helaas is dat meerdere  keren.

    Een aantal jaren geleden is er onderzoek gedaan,  ik heb zelfs een nacht in een slaapcentrum door gebracht, maar er kwam niets  uit.

    Ik kreeg het idee dat de arts dacht  dat het tussen mijn oren zat maar dat is echt niet zo!

    Het lijkt nu ik in de overgang  zit dat de klachten zich verergeren!

    Wie kent of herkent dit en wat kan ik er aan doen? Zodat ik maar ook mijn man weer eens rustig  slaapt.

     

     

    Reageer
    #2

    Het is een verschijnsel dat we in licht mate hebben. Een klein schokje wanneer je spieren zich ontspannen; een conflict tussen spieren en hersenen. Het kan zich verergeren door spanningen, angst, oncomfortabele houding en cafeïne. In elk geval is het zenuwstelsel erbij betrokken en allerlei neurotransmitters. Daarbij is je voeding belangrijk. Suiker geeft schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat weer ontregelingen kan geven van je hormonen en neurotransmitters. Veel  mensen hebben ook tekorten aan allerlei stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Deze zijn onder andere belangrijk voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Mocht je de pil slikken; die zorgt voor de onttrekking van allerlei  voedingsstoffen aan je lichaam en bevordert een toestand van oestrogeendominantie. Verder is het zo  dat mensen die weinig vlees eten eerder bepaalde stoffen tekort komen.

    Reageer
Reageer op: Schrikken in slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief