Elke nacht wakker rond dezelfde tijd

  • #1

    Ik heb nu al een tijdje dat ik wakker rond word dezelfde tijd, elke ochtend om 6:19. Dit is erg vervelend, ik heb dan ook telkens weer moeite met in slaap komen.

    Een tijdje terug heb ik dit ook gehad maar dan rond 3/4 uur 's nachts maar dit gaf ik de schuld aan het feit dat ik net terug was van een jaar Amerika en dat ik met m'n gedachtes nog daar was ofzo. Geen jetlag

     

    weet iemand hoe het kan dat ik elke ochtend rond 6 wakker word? Of wat eventuele redenen kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om  daar zo iets over te zeggen. Kijk eens of omgevingsinvloeden zijn waardoor je wakker wordt..

    Reageer
    #3

    Je voeding kan een rol spelen. Zo eten we in het westen vaak teveel snelle suikers, vooral geraffineerde suikers, wat kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat weer ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters en je cortisolhuishouding kan ontregelen.  Het cortisolverhaal kan je op internet vinden.

    Met de juiste voeding, voldoende lichaamsbeweging en daglicht overdag, bepaalde supplementen kan je een en ander wel weer bijsturen. Zo zijn er allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren nodig voor allerlei lichaamsprocessen en de aanmaak van neurotransmitters. Onder andere magnesium en vitamine B. Zo heb ik zelf 5htp, wat de aanmaak van serotonine en melatonine bevordert. Zou niet weten of dat in jouw situatie het juiste middel is.

    Reageer
    #4

    Beste Peentje,

    Ik heb dit ook precies idem mee gemaakt. Stipt 6 uur werd ik wakker. Vreselijk vond ik het. Na 4 dagen achter elkaar dit te hebben mee gemaakt ben ik express heel lang wakker gebleven zodat ik even mijn ritme zou verstoren. Hierna weer in een normaal ritme gekomen en nooit meer last van gehad.

    Succes!

    Reageer
Reageer op: Elke nacht wakker rond dezelfde tijd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief