Reuma door het hele lichaam?

 • #1

  Ik vroeg me af of reuma door het hele lichaam kan zitten of alleen op een bepaalde plek. En of het in botten en/of spieren voorkomt.

  Sinds mijn 8ste (ben nu 23) heb ik al problemen met mn heupen, knieen en enkels. (elke dag)Na vele onderzoeken kunnen ze niks vinden. Ben zo'n beetje mn hele leven al onder bahndelingen van fysiotherapeuten, zonder verbetering. Nu begin ik de laatste tijd ook last te krijgen van andere rare dingen zoals mn vingers die soms 'blijven staan' zegmaar en dan weer 'doorschieten'. Ook heb ik ditzelfde met mn tenen.

  Ik heb zojuist ook een bericht geplaatst in de rubriek pijn, hier een kopie: Ik heb sinds een jaar lang pijn in mn linker bovenarm. De pijn komt opzetten als een soort van kramp in het midden van mn boven arm. Daarna straalt het door naar mn schouder tot aan de linkerkant van de rugwervel.. De pijn komt voornamelijk in rust situaties opzetten. Dus als ik bijv. rustig zit. Vaak gaat het na een half uurtje weer weg. Is het nodig hiermee naar een dokter te gaan?

  Zou dit reuma kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  Ik kan mij voorstellen dat je in overleg met de huisarts een consult bij de reumatoloog aanvraagt. De reumatoloog kan onderzoek doen naar de mogelijke vormen van reuma die bij jou misschien een rol spelen. Zonder zo`n diagnose blijft het gissen naar de oorzaak van je klachten.
  Los hiervan lijkt het aan te raden aan sport te gaan doen en aan je houding te gaan werken met bijvoorbeeld Mensendieck therapie. Zo maak je je lichaam sterker, en zul je in de toekomst waarschijnlijk veel minder klachten hebben. Overleg dus even met je huisarts of een consult bij de reumatoloog geïndiceerd is.

  Reactie
  #3

  Een groot probleem voor mensen met reuma is de lange zoektocht naar de juiste medicijnen. Volgens onderzoeker Lilian van Tuyl is dat niet nodig als reumatologen een combinatie van verschillende anti-reumamiddelen tegelijk toepassen. Zo'n combinatietherapie is bij veel mensen met vroege reumatoïde artritis effectiever dan behandeling met slechts één reumamedicijn. Toch schrijven maar weinig reumatologen deze COBRA-therapie voor.

  Reactie
Reageer op: Reuma door het hele lichaam?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief