Droom over seks en daarna hevige pijn in mijn buik

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb eens in de 2 maanden ongeveer 's nachts heel erg veel buikpijn. Het duurt maat een half uur tot een uur. Maar wel echt kreunend en zwetend van de pijn. Het is nooit overdag. Nu pas geleden heb ik het 2 x in de week gehad, dus het is geen ei sprong. Het is onder in mijn buik. Mijn dokter zegt dat het niets ernstigs is omdat de pijn niet aanhoud. Ik heb het idee dat ik over seks droom als ik die pijn heb, soms herinner ik het me maar soms ook niet. Ik heb een relatie en tijdens de seks nooit pijn. Ik ben bloeddonor dus word op wat geslachtsziektes getest. Niet op alle maar de kans lijkt me erg klein. Zeker omdat mijn dokter er geen big deal van maakt. Maar ja, hij is niet degene die een korte tijd enorm veel pijn heeft natuurlijk.

    Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Het kunnen baarmoederkrampen zijn.
    Hoe lang heb je die klachten al?
    Gebruik je een anticonceptiemiddel?

    Reageer
    #3

    Ja ik gebruik de pil al bijna 10 jaar.. Ik denk dat het nu een jaar duurt, maar dus maar eens in de zoveel tijd.. Alleen pas geleden 2 x in een week en nu vorige week weer 2 x in een week.
    Toch een goed idee om het verder te laten onderzoeken ook al vind mijn dokter dit niet nodig?

    Reageer
    #4

    Je zou natuurlijk een verwijskaart voor de gynaecoloog vragen om zekerheid te krijgen dat er niets aan de hand is.
    Aan de andere kant: ongecontroleerde orgasmen kunnen dus krampen in de baarmoeder veroorzaken. Dit is iets waar je zelf natuurlijk over moet beslissen. Maar als je je er echt zorgen over maakt laat het dan even onderzoeken.

    Reageer
    #5

    Ik heb daar zelf ook aan gedacht, maar ik ben buiten dan misschien de dromen nog nooit klaar gekomen. Geen idee waar het aan ligt, ik ben al lang samen waar ik het heel fijn mee heb dus daar kan het niet aan liggen. Blijf het vreemd vinden, dus misschien toch maar een verwijskaart vragen. Bedankt voor de info!

    Reageer
    #6

    Hoi Anoniem,

    Het is inmiddels al 5 jaar later dus goede kans dat je dit niet meer leest, maar ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk afgelopen is en of de dokter een diagnose heeft gesteld.

    Ik heb namelijk precies dezelfde klachten als jij beschrijft en dit is ondanks veel zoeken op internet de eerste keer dat ik iemand met dezelfde klachten tegenkom. Ook ik wordt snachts soms wakker met hele hevige buikpijn in mijn onderbuik en in de regio van mijn blaas. De pijn is ongeveer een half uur echt heftig, ik ben dan vaak helemaal bezweet en kan niet ophouden met bewegen. Na een half uur tot uur is het over en gaat het weer prima. Ik merk dat dit bij mij ook alleen voorkomt als ik een seksdroom heb gehad.

    Ik heb dit al een jaar of 6, 7 denk ik, soms heel weinig bijv 2/3 keer per jaar, maar soms ook periodes dat het elke week gebeurt.

    Ik ben heel benieuwd wat dit precies veroorzaakt en of er een oplossing tegen is. De laatste tijd gebeurt het namelijk weer redelijk vaak en naast de pijn vind ik ook het slaapverlies door het snachts wakker worden heel vervelend. Mocht je daarom inmiddels al wat meer weten hierover, dan hoor in het graag.

     

    Reageer
    #7

    beste anonieme ,

    ik heb precies hetzelfde loop hiervoor ook in het ziekenhuis en heb al super veel onderzoeken gehad en ze kunnen steeds niks vinden. Het komt bij mijn ook heel afwisselend maar alleen snachts. Ik heb het wel vaak. Ik vraag me af of jullie ondertussen al meer weten want ik word er gek van!!

     

    graag antwoord

    Reageer
    #8

    @anoniemK en @91meisje,

    Ik zit met precies hetzelfde probleem. Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met dit probleem. Hebben jullie er nog iets mee gedaan en zo ja wat is daar uit gekomen? Ik ga niet zo graag naar mijn huisarts..

    hoor het graag!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi!

    Ook ik heb hier last van.. precies wat jullie beschrijven. Nog niet erg lang, ik denk nu een paar maanden maar al wel 6x gehad ongeveer.

    Ik ben ook heel benieuwd wat jullie nog gedaan hebben en wat daar uit is gekomen.. of wat het nou precies is.

    Reageer
    #10

     

    Dit is de eerste keer dat ik eindelijk wat vind op het internet met mensen dat hetzelfde meemaken als mij. Als ik een 'natte' droom heb en erna wakker wordt, kan ik bijna niet meer van de hevige pijn/krampen in mijn onderbuik.

    Dit houdt bij mij ook ongeveer 30-40min aan en ik kan enkel blijven wiebelen en bewegen en maar duwen tegen mijn onderbuik, want soms is het echt ondragelijk.

    Heeft iemand hier al een verklaring voor of een oplossing.

    Ik vind dit zeer vervelend! Ook omdat ik het niet in de hand heb wanneer dit gaat gebeuren.

    Reageer
    #11

    Jeetje wat fijn dat ik ook voor het eerst lees dat er anderen zijn met precies hetzelfde probleem! Het lijkt bij mij wel steeds heftiger te worden, zelfs zoveel pijn dat ik moet overgeven en een keer flauwgevallen.. ik heb het alleen als ik een paar strips anticonceptie achter elkaar heb genomen, van dokter mag dit. Ik ben naar zo’n spreekuur van Sense geweest en volgens de deskundige daar krijg ik de buikpijn doordat het slijm in de baarmoeder dikker wordt na een aantal strips anticonceptie, waardoor de krampen bij het orgasme veel pijn doen. Als ik dan weer ongesteld ben geweest, gaat het weet goed. Hebben jullie dat ook?

    Ik ben erover aan het nadenken om mij te laten doorverwijzen naar de gynaecoloog, is er naast het bericht van Anoniem K 21 februari 2019 nog iemand daar al ervaring mee?

    Reageer
    #12

    Omg ik heb het ook!

    Ik heb het al wel een tijdje en het werd eerst heftiger nadat ik van pil was gewisseld. Ik slik de pil al een tijdje door omdat de rugpijn bij ongesteldheid voor mij ondragelijk is.

    Eerst had ik het dus af en toe, en toen voordat ik stopte met die oude pil had ik het bijna elke week wel dat ik deze aanvallen krijg, en vanochtend weer een.

    Zelf een beetje onderzoek al gedaan en ik denk dus dat het Endometriose is. Iemand hier al een bevestiging van gekregen of weet iemand al wat het is?

    Reageer
    #13

    Wow! Het is voor mij ook de eerste keer dat ik hier iets over kan vinden. Dat er zoveel mensen zijn die dit ook hebben, had ik niet verwacht, maar geeft me ergens wel een geruststelling. Ik heb dit ook al een aantal jaar en de klachten die jullie beschrijven, heb ik exact hetzelfde (hevige buikpijn, zweten, niet stil kunnen liggen en word soms ook misselijk). Het is echt niet te doen.. Buiten de pijn is het ook heel vervelend dat je weer een uur slaap mist. Daarna ben ik wel een soort moe van de buikpijn, dus ik val wel weer in slaap.

    Ik vind het ook zo raar dat ik het alleen heb als ik slaap. Bij een 'normaal' orgasme heb ik dat niet.

    Ook ik slik de pil door wegens heftige menstruatiekrampen. Ik ben nu gestopt om ongesteld te worden, dus ik ben benieuwd of het nu minder wordt. Er mee naar een dokter ben ik nog nooit geweest, ik dacht dat niemand dit had en er toch niks mee gedaan kon worden, maar zal er nu eens over nadenken.

     

    Reageer
    #14

    Ik heb dezelfde klachten maar als ik wakker kom kan ik niet urineren van de pijn eerst komt er wat bloed en dan kan ik pas plassen hebben jullie dit ook?

    Reageer
    #15

    Ik denk dat je er verstandig aan doet om daarmee naar de dokter te gaan

    Reageer
Reageer op: Droom over seks en daarna hevige pijn in mijn buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief